Perionica veša – poslovna šansa

Franšizni koncept perionice veša LG Laundry Lounge biće predstavljen zainteresovanim preduzetnicima 18. februara u 15 časova u prostorima Hrvatske gospodarske komore u Zagrebu
Sreda
17.02.2016.
Kompanija Bijeli svijet, primalac master franšize perionica veša LG Laundry Lounge za tržišta ove regije, predstaviće franšizni sistem zainteresovanim preduzetnicima u Hrvatskoj gospodarskoj komori 18. februara.
 

Promena načina života koju prate nedostatak vremena, nedostatak prostora u stanovima, visoka cena električne energije i ostala ograničenja, otvorili su vrata novim zanimljivim poslovnim konceptima kakav su i samouslužne perionice veša. Jedna od takvih – LG Laundry Lounge – posluje i na tržištu Hrvatske i svoj poslovni koncept želi da proširi putem franšize u svim zemljama regije.

Hrvatska kompanija Bijeli svijet, primalac master franšize za ova tržišta, organizovaće 18. februara u 15 časova u prostorima Hrvatske gospodarske komore (Draškovićeva 45) u Zagrebu besplatno predavanje na kojem će preduzetnicima biti predstavljen ovaj zanimljiv poslovni koncept.

Uz minimalno ulaganje od oko 20.000 eura možete pokrenuti uspješan posao, a investiciju možete vratiti već nakon 12 mjeseci . Prednost je ta da kod kupnje franšize nije potrebno plaćati ulaznu niti redovitu naknadu jer su one već uračunate pri kupnji neophodnih strojeva. Primatelj franšize, pak, treba pronaći prostor od najmanje 30 četvornih metara na atraktivnoj lokaciji. Praonice se koriste za pranje i sušenje većih predmeta, posebno su popularnne u blizini studentskih domova ili hostela, a ovaj posao bilježi dobre rezultate i u turističkim mjestima gdje iznajmljivači apartmana mogu oprati posteljinu, a turisti odjeću – objašnjava Mario Martinek, organizator predavanja i direktor kompanije Bijeli svijet.

Osim toga, perionice veša kao LG Laundry Lounge mogu, prema njegovim rečima, postati i mesto druženja, budući da imaju internet, televizor, aparat za kafu, kutak za decu, odnosno, pravu kućnu atmosferu te se odlazak u perionicu ne smatra opterećenjem, već mestom za prijatno provođenje slobodnog vremena.

Jedan od govornika biće i vlasnik samouslužno-uslužne perionice Cash&Peri Vicenco Tarabene. – Iskustvo otvaranja praonice je nešto što bih preporučio svima koji na mala vrata žele ući u poduzetništvo – naravno, ukoliko zadovoljavaju sve preduvjete za pokretanje takvog posla – kaže on.

Prva samouslužna perionica veša pod brendom LG Laundry Lounge otvorena je u Njujorku 2012. godine da bi 2015. u Hrvatskoj otvorila prvu poslovnicu (Zagreb), a zatim i prvu franšizu (Zadar) na evropskom tlu. Kompanija Bijeli svijet zadužena je za širenje franšize LG Laundry Lounge na svim tržištima Balkana i Istočne Evrope.


Vesna Lapčić
saradnik