Krompirići od Irske do Moskve

Surf’n’Fries nastavlja da širi svoju franšiznu mrežu u nekoliko zemalja i to kroz sva tri formata – klasični bar, Trailer i Mobile
Utorak
15.03.2016
Hrvatski franšizni lanac barova za prodaju pomfrita Surf’n’Fries tokom ove godine počeće poslovanje na nekoliko tržišta. Za nekoliko dana, otvara franšizu u Irskoj.
 

Andrija Čolak, suvlasnik koncepta Surf’n’Fries, kaže da su potpisali ugovor o master franšizi za teritoriju Irske, a uskoro počinju sa radom i franšizne jedinice u Nemačkoj, u kojoj su takođe našli primaoca master franšize.
Tokom proteklog vikenda smo testirali franšizu u Irskoj, a velika premijera će biti 17. marta u Dablinu za Dan Svetog Patrika. Prva franšizna jedinica biće zapravo Surf’n’Fries Trailer – koncept „na točkovima“ koji uključuje prikolicu sa kuhinjom. Primalac franšize je poreklom iz Rijeke, dobro je upoznat sa brendom i ima u planu da u sledećih pet godina otvori najmanje pet dućana – kaže Čolak.

Prva franšiza u Nemačkoj će, prema njegovim rečima, takođe biti Surf’n’Fries Trailer, ali i dva Mobile koncepta (skromnije opremljen mobilni objekat pogodan za sve lokacije).

Dobra vest je i da primalac master franšize u Vijetnamu uskoro otvara treći pomfrit bar u samom centru Hanoja. – Uskoro bi trebalo da otvorimo i pilot dućan u Iranu, a u Moskvi – Surf’n’Fries Trailer. Nadamo se da ćemo do kraja godine franšizu otvoriti i Dubaiju – kaže Čolak.


Helen Doron franšízant
Vesna Lapčić
Novinar