Usluge DepilConcepta najčešće koriste žene, te u salonima uglavnom i rade žene. Muškarci koji uđu u ovaj posao su ili investitori ili menadžeri zaduženi za upravljanje poslovnicom.
Sreda
30.03.2016
Franšizni lanac za hemijsko čišćenje 5aSec, poreklom iz Francuske, otvorio je novu radnju u Beogradu. U mreži trenutno posluju četiri poslovnice ovog brenda.
 

Ulazak jedne od najvećih kompanija za negu tekstila 5aSec na tržište Srbije 2012. godine, privukao je veliku pažnju javnosti, a ambicije ovog francuskog brenda, koji se širi kroz franšizu, bile su prilično velike. Kako je na početku poslovanja najavio Drosos Hrisantu, vlasnik kompanije Dry Cleaning Services, koja je primalac ove franšize za zemlje regiona, planirano je da se samo u Srbiji otvori 20 radnji za hemijsko čišćenje za tri godine. Ekspanzija je najavljivana i za ostale zemlje regiona. U protekle četiri godine, 5aSec je mrežu proširio jedino u Beogradu, a sa novootvorenom radnjom u Bulevaru kralja Aleksandra, trenutno imaju četiri poslovnice.

Prošle godine je, međutim, otvoren i prvi 5aSec u Hrvatskoj, u glavnom gradu Zagrebu.

Francuski brend je, inače, rasprostranjen širom sveta. Primera radi, početkom godine su saopštili da je potpisan ugovor o master franšizi za teritoriju Paragvaja i to će biti 32. zemlja u kojoj ovaj sistem posluje. Takođe, najavljeno je da bi prva radnja trebalo da bude otvorena i u Mjanmaru tokom ove godine.

Na listi TOP 100 franšiza u svetu, koju je nedavno objavio FranchiseDirect, 5aSec zauzima 80. mesto i jedna je od retkih evropskih franšiza koje su rangirane na ovoj listi. Procenjuje se da pod ovim brendom posluje više od 1.500 franšiznih jedinica.


Vesna Lapčić
Novinar

POGLEDAJTE ČLANKE

Pressto stiže u Češku /01.12.2017

Posle tržišta Bliskog istoka, južne Azije i Afrike, španski lanac za negu tekstila Pressto ulazi u novu fazu međunarodnog razvoja – fokus se premešta na tržišta Evrope.

Spremite se za Pressto /09.10.2017

Pressto, španski lanac za hemijsko čišćenje i druga specijalizovana čišćenja, sa više od 500 franšiznih poslovnica jedan je od najvećih franšiznih sistema na svetu, rangiran i na listi Top 100 najuspešnijih franšiza. Primaoca master franšize sada traži i u ovom regionu.

Preduzetnik s dušom /19.12.2017

Zašto je primalac franšize najvažnija karika za uspešan franšizni odnos, ko je idealan franšizni partner Čuvara sjećanja i kakvi su uslovi saradnje, otkriva začetnica koncepta Elizabeta Planinić

Pomoć pod jednim krovom /20.12.2017

Češki franšizni sistem EXTRA Services je „pod jednim krovom“ objedinio različite usluge za održavanje doma – popravke, selidbe, čišćenje. Poslovanje će širiti i van granica matičnog tržišta. Šta nude potencijalnim partnerima?

Pressto master franšiza /27.07.2017

Pressto nudi ekskluzivnu master franšizu za zemlje Balkana (zemlje bivše Jugoslavije) za period od 10+5 godina (10 incijalnih i 5 godina opcionog produženja) uz koju primalac master franšiza ima ekskluzivno pravo da razvija Pressto brend, da širi i upravlja sopstvenom i franšiznom mrežom Pressto perionica. Primalac master franšiza dobija ne samo pravo na ime i podršku velikog brenda, već i akumulirano znanje o vođenju posla.

POGLEDAJTE JOŠ ČLANAKA

POPULARNO NA FORUMU

pogledajte još na forumu