Spar širi partnersku mrežu u Sloveniji

Primatelj franšize dobiva prepoznatljiv brand, razrađen marketing te proizvod čija kvaliteta ne oscilira. Njegovo je pratiti pravila, peći peciva po unaprijed danim uputama, voditi računa da je lokal lijep i uredan, a radnici vrijedni i ljubazni.
Ponedeljak
16.05.2016
Trgovački lanac Spar Slovenia prošle godine je počeo da razvija partnersku mrežu Spar partner. Pod tim brendom sada posluje šest radnji.
 

Sve veći broj trgovaca i u zemljama ovog regiona odlučuje da svoju maloprodajnu mrežu širi kroz franšizne, odnosno, partnerske sisteme, o čemu smo pisali u više navrata. Tim putem je prošle godine krenula i kompanija Spar Slovenija i danas već ima šest franšiznih prodavnica koje posluju pod nazivom Spar partner.

Vrata prve partnerske prodavnice otvorena su u septembru 2015. – Spar partner Blatnik. U zvaničnim istupima predstavnika kompanije tada je najavljeno da će u narednom periodu nastaviti da šire partnersku mrežu, što je i učinjeno već krajem prošle godine, kada je otvorena druga partnerska radnja. Pre nekoliko dana, mreži se pridružio i šesti partner u mestu Žiri – Spar partner Juries.

Nezavisnim trgovcima ne samo što je dostupan dobro poznati brend, već im Spar osigurava i kvalitetan kanal nabavke robe – direktno iz Sparovog distributivnog centra. Takođe, Sparovi stručnjaci će nezavisnim trgovcima dati i savete kako da organizuju prodaju i urede radnje.

Odluka da razvijamo partnersku mrežu u saradnji sa nezavisnim trgovcima donešena je da bi naši proizvodi bili dosupni i onim potrošačima u čijoj okolini nema Spar radnji. Proizvodi u partnerskim radnjama će biti najvišeg kvaliteta i uskladu sa najvišim standardima – izjava je Igora Merviča, generalnog direktora Spar Slovenia.

Razvijanje partnerske mreže za Spar nije novost jer je brend Spar partner prisutan i na drugim tržištima. Na svom internacionalnom korporativnom sajtu ističu da su razvili razne programe podrške koji partnerima omogućavaju rast prodaje, ali i lanca nabavke, pri čemu su partnerima dostupni i premijum brendovi i Sparove robne marke.

Spar brend je prisutan u 40 zemalja na četiri kontinenta i ima više od 12.000 radnji. U Sloveniji posluju od 1992. godine.


Vesna Lapčić
Novinar