Ponedeljak
23.05.2016
Mlinar, najveći hrvatski pekarski lanac, nastavlja da osvaja nova tržišta.
 

Ovih dana u Sidneju je otvorena prva pekara hrvatskog lanca, što je tek početak intenzivnog razvoja. Mreža će se i nadalje širiti kroz franšizu, a za razvoj na tržištu u Australiji zadužena je kompanija BPS Foodservices. Već je u planu otvaranje i pekare u Melburnu.  

Mlinar je i do sada preko partnera u Australiju izvozio svoje pekarske proizvode, tako da su potrošači već bili upozanati s asortiman ovog hrvatskog brenda, a mogli su se kupovati u trgovinskim lancima. – Franšiza je bila logičan nastavak saradnje – kažu u kompaniji. Roba iz fabrike u Zagrebu do Sidneja putuje 36 dana. 

Australija je, međutim, tek jedno u nizu inostranih tržišta na koja je hrvatski lanac plasirao svoje proizvode i otvorio franšizne pekare. Prošle godine, otvorili su franšizu u Minhenu, uz najavu da do 2020. planiraju da otvore 150 jedinica širom Nemačke. U mreži trenutno imaju više od 200 pekara u Hrvatskoj, Sloveniji, Mađarskoj i Nemačkoj. Prema poslednjim najavama, poslovanje će uskoro započeti i u Saudijskoj Arabiji.


podnikatel roku Murad Al-Katib
N.Bogojević