„Vesela glina“ i u Hrvatskoj

U zagrebačkom naselju Špansko, počela je s radom prva JumpingClay akademija – prodavnica i radionica modelovanja gline gde se zabavlja, igra, druži, ali i uči
Utorak
19.07.2016
Prva JumpingClay akademija u Hrvatskoj otvorena je sredinom jula u Zagrebu.
 

Kako je to nedavno najavila Nediljka Dokozić, direktorka kompanije Mangold, nosioca JumpingClay master franšize, prva akademija pod ovim brendom otvorena je 15. jula u zagrebačkom naselju Špansko. Na taj su način deca i odrasli dobili posebno mesto za igru, zabavu, ali i edukaciju. JumpingClay akademije su, naime, i prodavnice i radionice jer se u njima može kupiti glina, ali i pohađati kurs modelovanja i pravljenja figurica. Vrata ovih prodavnica-radionica otvorena su za sve – za malu decu, tinejdžere i odrasle, a JumpingClay u Španskom radiće od 9.30-19.30 svaki dan, osim nedelje.

Otvaranje prve JumpingClay akademije u Zagrebu tek je, međutim, početak razvoja. Kako nam je objasnila Nediljka Dokozić, kompanija Mangold ne samo da je primalac master franšize za teritoriju Hrvatske, već i nosilac tzv. „super master franšize“ koja pokriva sve druge zemlje Adria regije (zemlje bivše Jugoslavije i Albaniju). Kompanija Mangold biće, stoga, zadužena za prodaju master franšiza za svako pojedinačno tržište, ili, ako bude interesovanja, pojedinačnih (single-unit) franšiza.

Napominjući da je ovo tek jedna od preporuka budućim primaocima franšize, Dokozić kaže da oni koji su zainteresovani za JumpingClay franšizu treba na vreme da razmišljaju i o lokaciji. Akademije, naime, mogu biti otvorene u tržnom centru, stambenom kvartu ili u manjim mestima od 5.000 ili 6.000 stanovnika. Najbolje lokacije su u naseljima koja nemaju raznovrsnu ponudu za decu ili u kojima, pak, živi veliki broj mladih parova s ​​decom. To je upravo i jedan od razloga zašto je zagrebačka JumpingClay akademija otvorena u stambenom kvartu pre nego u centru grada.

JumpingClay „vesela glina“ je, inače, najmekša i najlakša glina na svetu koja ne ostavlja mrlje, ne mrvi se i ne lepi za ruke. Kako se suši na vazduhu, savršen je materijal za 3D modelovanje. Neverovatno je lagana i elastična, može da odskače u svom mekanom i tvrdom obliku, čista je i mekana pa se i lako oblikuje. Pošto je 100% bezbedna i testirana kao hrana, može da se čak koristi za dekoracije na tortama i kolačima. 
JumpingClay koncept izvorno potiče iz Južne Koreje. Kroz franšizu je dosada u više od 40 zemalja otvoreno više od 650 JumpingClay akademija, u čijem radu učestvuje oko 5.000 instruktora.


N.B.

POPULARNO NA FORUMU