01.08.2016

Pizza Hut ponovo na meniju

Poljska kompanija AmRest, vodeći operater restorana u centralnoj i istočnoj Evropi, potpisala je nedavno franšizni ugovor s kompanijom Pizza Hut Europe.

Na taj je način AmRest postao primalac master franšize za Pizza Hut brend, zadužen za širenje lanca restorana u zemljama Srednje i Istočne Evrope. Prema ovom sporazumu, AmRest će moći da razvija mrežu Pizza Hut restorana u Poljskoj, Češkoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Bugarskoj, ali i Srbiji, Hrvatskoj i Sloveniji.

Pizza Hut Fot. Pizza Hut

Kao primalac master franšize brenda Pizza Hut, AmRest će biti zadužen za širenje lanca restorana i na tržištima Srbije, Hrvatske i Slovenije.

Kao primalac master franšize, poljska kompanija će držati prava na Pizza Hut brend narednih 10 godina, a imaće mogućnost da dalje daje pojedinačne franšize. AmRest se takođe obavezao i na minimalan broj otvorenih Pizza Hut restorana, mada precizni podaci još uvek nisu objavljeni. – Cilj je da se u narednim godinama značajno poveća prisustvo brenda na pomenutim tržištima – navodi se u zvaničnom saopštenju kompanija. Ugovor je potpisan krajem jula 2016.

AmRest Holdings  je najveći nezavisni operator restorana brze usluge i neformalnog obedovanja u Srednjoj i Istočnoj Evropi, sa više od 1.000 restorana u 13 zemalja. Trenutno vode 78 Pizza Hut restorana u tri države  –Poljskoj, Rusiji i Mađarskoj. Franšizna prava za razvoj u Srednjoj i Istočnoj Evropi AmRest drži i za brendove KFC, Burger King i Starbucks. 

želite više?

newsletter Franchising.rs

If you see this, leave this form field blank