Utorak
23.08.2016.
Španski modni brend Cortefiel ima više od 470 radnji u 35 zemalja, a odnedavno, ponovo i u glavnom gradu Albanije.
 

Prvog avgusta 2016. ponovo je, naime, otvorena Cortefiel radnja u Tirani, u okviru tržnog centra TEG (Tirana East Gate) – sada pod vođstvom novog franšiznog partnera – kompanije Fashion Group Albania.

Kako ističe španski Grupo Cortefiel, vlasnik Cortefiel brenda, potencijalni primaoci ove modne franšize treba da budu zaljubljenici u brend, sa solidnim iskustvom i znanjem o lokalnom tržištu, finansijski sposobni da otvore nekoliko radnji kako bi osigurali snažan ulazak na tržište. Kao iskusna modna kompanija, koja zastupa i brendove Springfield, Geox, Parfois, Terranova, Golden Point, Okaidi, Mango, Prenatal i Carpisa, albanski Fashion Group se nametnuo kao prirodni franšizni partner i biće nadalje zadužen za razvoj Cortefiel brenda u Albaniji.

Prva kolekcija Cortefiel odeće pojavila se daleke 1945. Danas, kolekcije pod ovim brendom, koje su uglavnom namenjene ženama i muškarcima od 35 do 45 godina, prodaju se na četiri kontinenta – u 35 zemalja posluje čak 475 radnji.

Cortefiel je, međutim, samo jedan od brendova španske grupacije Cortefiel. Poznati su i po modnim markama Springfield, Women'Secret, Pedro del Hierro i lancu outlet radnji Fifty Factory. Imaju više od 1.000 sopstvenih i skoro 600 franšiznih radnji. Prodavnice najčešće otvaraju u velikim tržnim centrima ili prometnim ulicama u centralnim delovima grada. 


NAJČITANIJE

Definicija franšizinga /12.10.2012.

Franšiza je oblik saradnje između nezavisnih preduzetnika. Davalac franšize nudi svoj "know-how" i brend, a zauzvrat naplaćuje naknadu od primalaca franšize, koji tom naknadom stiču pravo i mogućnost da koriste dokazanu poslovnu ideju.

Franšizne asocijacije /26.11.2014.

Cilj franšiznih asocijacija jeste popularizacija i promocija franšizinga, rad na uspostavljanju transparentnosti, regulaciji i implementaciji opšte prihvaćenih etičkih standarda franšizinga. U većini zemlja sa razvijenim franšizinim tržištem, najveći broj kompanija davalaca franšiza učlanjeno je u nacionalne franšizne asocijacije.

Prilika za biznis s malom investicijom /26.12.2023.

Mobile Outfitters, američka franšiza specijalizovana za usluge zaštite i stilizovanja mobilnih telefona kvalitetnim folijama, nastavlja širenje svoje mreže i nudi mogućnost pokretanja biznisa za svega pet hiljada evra.

Perionica veša kao siguran biznis /27.07.2020.

LG Laundry Lounge, lanac samouslužnih perionica veša, uskoro će dobiti nove franšizne jedinice u Ljubljani, Pragu i Skoplju. Davalac franšize, uz to, savetuje svoje primaoce da se u vreme COVIDa-19 obavezno pridržavaju i određenih pravila.

Mesto gde se sreću nauka i zabava /01.11.2023.

„Naučna kuhinjica“ je jedinstven koncept edukativnih radionica koje pružaju deci priliku da istražuju, eksperimentišu i stiču znanja iz sveta prirodnih nauka na zabavan i kreativan način. Šta je potrebno za pokretanje franšize?