Italijanski stil bez premca

Italijanska Coincasa nove primaoce franšize za sada traži u Hrvatskoj i Sloveniji
Ponedeljak
09.01.2017.
Coincasa, vodeći italijanski brend za uređenje doma, franšizne partnere traži u Hrvatskoj i Sloveniji.
 

Želimo da nastavimo da širimo maloprodajnu mrežu širom sveta – kaže Patricija Nikodemo, zadužena za razvoj lanca Coincasa. – U Italiji će najvećim delom kompanija i dalje direktno otvarati prodavnice, dok će franšize biti ponuđene na inostranim tržištima. Fokus je, pre svega, na Evropi – dodaje Patricija Nikodemo i naglašava da Coincasa, u ovom regionu, za sada primaoce franšize traži u Hrvatskoj i Sloveniji.

Inače, još od 1962. Coincasa širi svoj „estetski uticaj“ – kroz proizvode i kolekcije koji su dizajnirani da, bez obzira na meridijane, u domove unesu „italijanski stil življenja”. Kao jedan od vodećih lanaca za uređenje i dekoraciju doma, ova italijanska kompanija, sa sedištem u Veneciji, razvila je mrežu prodavnica širom sveta, ponudivši paletu proizvoda koja uključuje i tekstil i posuđe, pribor za jelo, najrazličitije dekorativne predmete... Danas, pod brendom Coincasa posluju 44 prodavnice (u direktnom vlasništvu kompanije) i 63 franšize.

Franšizing je za nas savršena „win-win“ formula i sigurni smo da će doneti korist za obe strane. Naša kompanija, kao davalac franšize, u ovu saradnju unosi reputaciju vodećeg brenda u oblasti uređenja doma, svoje znanje i posvećenost. Primalac franšize bi trebalo da „uloži“ poznavanje lokalnog tržišta i snažnu volju za uspehom – ističe Nikodemo.

Idealna mesta za otvaranje Coincasa prodavnica su gradovi sa više od 30.000 stanovnika, a najbolje lokacije treba tražiti u prometnim i centralnim delovima grada ili tržnim centrima. Primalac franšize može da bira između dva formata: samostalne prodavnice ili franšiznog kornera (shop-in-shop). U prvom slučaju, potrebno je obezbediti prostor od 150 do 250m2, dok drugi model saradnje podrazumeva da se u okviru postojeće prodavnice, sa sličnom ili komplementarnom robom, izdvoji od 50 do 170m2 za Coincasa „kutak“.

Foto: CoinCasa, San Remo

Kako kaže Patricija Nikodemo, idealni partneri su preduzetnici s iskustvom u malopraodaji ili oblastima koje su povezane s uređenjem doma. Investicija podrazumeva opremanje prodajnog prostora i za to treba izdvojiti 350 evra po kvadratnom metru, a za prvo punjenje robom, još 400 evra po kvadratnom metru.
Primaoci franšize mogu da računaju na našu konstantnu podršku. Jedinstven dizajn enterijera, artikli uvek dostupni na lageru, šest sezonalnih kolekcija godišnje i snažna marketinška podrška – sve je to zagarantovano primaocima franšize – navodi Nikodemo.

Franšizni partneri u Hrvatskoj i Sloveniji svakako će biti suočeni sa jakom konkurencijom na domaćem tržišrtu – svesni su toga u italijanskoj kompaniji. Neka od poznatih imena iz ove oblasti već posluju u ovim zemljama – švedska IKEA, danski JYSK, španski Zara Home... Međutim, napominje Nikodemo, Coincasa ima razloga za optimizam. – Naš koncept je izgrađen oko jedinstvenog i prepoznatljivog stila, sa pažnjom na kvalitetu i snažnom vizuelnom uređenju prodajnog prostora. Topla atmosfera i osećaj dobrodošlice su osnovni sastojci svake Coincase, a stalno smenjivanje tematskih kolekcija i novih proizvoda doprinosti konstantnom osećaju „nečeg novog“, što redovno privlači nove, a stare mušterije navodi da se iznova vraćaju – kaže Patricija Nikodemo.

Coincasa je samo jedan od brendova italijanske grupe Coin (Gruppo Coin), koja u svom portfelju ima još i modne brendove Luca D’Altieri, JCT& Co, JCT junior, Koan, kao i tri maloprodajna lanca – robne kuće Coin, Excelsior i Eat’s.