04.10.2016

Na idealnoj poziciji

Međunarodno poznata kompanija za pružanje platnih usluga Diners Club International pokreće posao i u Kazahstanu. Nosilac franšize biće najveća domaća trgovačka banka Kazkommertsbank.

Platne kartice Diners Club poznate su širom sveta – koriste se u više od 185 zemalja na milionima prodajnih mesta i više od milion Pulse bankomata. Kompanija koja je proslavila i lansirala ovu karticu u svet – Diners Club International, danas je deo svetske platne mreže Discover Global Network, a listi zemalja u kojima posluje nedavno je pridodala još jedno tržište – Kazahstan.

Kazahstan, EXPO-2017 Fot. Pixabay

Kazahstan će sledeće godine privući posetioce iz celog sveta, zahvaljujući važnim događajima kao što su Univerzijada 2017 i EXPO-2017

Kazahstan se nalazi na idealnoj poziciji koja olakšava trgovinu između zemalja Azije i Evrope, i samim tim, postaje ključno tržište koje će pomoći da prisustvo Diners Club-a u ovom regionu značajno poraste – kaže Met Sloun, izvršni direktor kompanije Discover – Europe, Middle East and Africa.

Budući da svoje poslovanje uglavnom širi kroz franšizu, Diners Club International je i u ovom slučaju potpisao franšizni ugovor sa partnerom koji će biti zadužen za razvoj poslovanja na lokalnom tržištu – biće to trgovačka banka Kazkommertsbank, najveći izdavalac kartica u Kazahstanu. Potpisivanjem ovog ugovora, Diners Club platne kartice moći će da se koriste na više od 42.000 POS-terminala i 2.266 bankomata širom države. Kazkommertsbank će takođe imati ekskluzivno pravo da izdaje Diners Club kartice, a očekuje se da će sa tim početi već krajem ove godine. – Saradnjom sa Kazkommertsbank-om ne samo što ćemo povećati svoje prisustvo na globalnom nivou, već ćemo omogućiti i korisnicima Discover Global Network kartica da ih koriste kao sredstvo bezgotovinskog plaćanja u celom Kazahstanu – dodaje Sloun.

I za Kazahstan je ova saradnja vrlo važna. – Ovo je još jedan korak ka integraciji Kazahstana u svetsku ekonomiju, koji će uticati na porast turističkog i poslovnog potencijala naše zemlje – kaže Nurlan Žagiparov, izvršni direktor Kazkommertsbank-a. – U bliskoj budućnosti, Kazahstan će postati atraktivna destinacija koja će privući posetioce iz celog sveta, zahvaljujući i vrlo važnim događajima kao što su Univerzijada 2017 i EXPO-2017. Kako očekujemo značajan priliv stranih turista i poslovnih putnika, trudićemo se da im pružimo komfor na koji su navikli, i po pitanju smeštaja i po pitanju plaćanja – objašnjava Žagiparov.

Diners Club International je osnovan davne 1950. u Sjedinjenim Američkim Državama. Pravu malu revoluciju u finansijskom svetu izazvao je predstavljanjem prve platne kartice kao validnog, bezgotovinskog sredstva plaćanja. Danas, Diners Club je prestižan brend koji nudi niz platnih rešenja, personalizovanih pogodnosti u celom svetu i ekskluzivne ponude putem partnerstva sa vodećim trgovcima, restoranima, aerodromima i svetskim uglednim kompanijama koje se bave uslužnim delatnostima. 

želite više?

newsletter Franchising.rs

If you see this, leave this form field blank