Pored brojnih izlagača, stručnjaka iz branše javnog prevoza, proizvođača vozila i dodatne opreme, kao i konsultantskih kompanija iz cele Evrope, na taksi sajmu u Kelnu ove će se godine predstaviti i hrvatska taksi kompanija Cammeo
Utorak
01.11.2016.
Hrvatska Cammeo Grupa učestvovaće ove godine na Evropskom taksi sajmu u Nemačkoj. Biće to prilika da predstave svoje rešenje – Taxi Navigator.
 

Ovogodišnji Evropski taksi sajam održava se 4. i 5. novembra u Kelnu. Kao i prethodne četiri godine, na sajmu će se okupiti taksi kompanije, vlasnici i vozači iz cele Evrope i sveta, a fokus će i ovog puta biti na predstavljanju inovacija u taksi industriji. Kako je najavljeno, hrvatska Cammeo Grupa će predstaviti svoje softversko rešenje za upravljenje taksi poslovanjem – Taxi Navigator.

Taxi Navigator je jedinstven i inovativan operativni sistem za upravljanje taksi poslovanjem – od menadžmenta, kol-centra, preko vozača do krajnjeg korisnika – i temelji se na najnovijim informatičkim rešenjima i GPRS komunikaciji. Naš sistem je testiran u realnom vremenu i omogućava jasnu sliku poslovanja kompanije, pa na taj način pojednostavljuje zadatke vođenja poslovanja kroz kontroliranu optimizaciju resursa – objašnjava Tomislav Opić, rukovodilac prodaje Taxi Navigatora.

Sistem se, naime, prethodnih godina neprestano nadograđivao i razvijao. Fokus je, kako kaže Opić, bio na tehnološkom razvoju i uspostavljanju standarda kvaliteta. – Iako smo relativno mlada kompanija, sa ovim sisitemom, za samo nekoliko godina smo uspeli da liberalizujemo taksi tržište u Hrvatskoj, a vrlo brzo smo postali sinonim za kvalitetnu i pouzdanu uslugu – kaže on.

Godine 2014. Cammeo Grupa je pokrenula i franšizni sistem poslovanja, tako da je Taxi Navigator postao neizostavni, i najinovativniji, deo franšiznog paketa. Pored Cammeo taksi vozača u Zagrebu, ovaj sistem koriste i svi franšizni partneri, i to u osam gradova Hrvatske (Rijeka, Osijek, Varaždin, Čakovec, Koprivica, Beli Manastir, Šibenik te Vukovar). Taxi Navigator je, međutim, kao softversko rešenje stigao i na druga tržišta, pa sistem danas koriste različita taksi udruženja u celom regionu – Srbiji, Crnoj Gori, Kosovu, Bosni i Hercegovini, Makedoniji, a od 2015. primenjuje se i u Kataru.

Sada posedujemo više od 800 vozila i jedini smo pružalac taksi usluga u ovom delu Evrope koji ima sertifikat ISO-9001 – sistem upravljanja kvalitetom. Naša flota se sastoji od vozila na tečni naftni gas, čime pokazujemo jaku želju i odlučnost u ekonomičnosti i očuvanju životne sredine. Svake godine više od šest miliona putnika koristiti naše usluge, a mi i dalje rastemo – napominje Opić.

Učestvovanje na sajmu u Kelnu, potvrđuje on, samo je prvi korak ka snažnijoj promociji i međunarodnoj ekspanziji. Sajam će, stoga, biti i prilika za sve one koji žele da se upoznaju sa sistemom i uvere u efikasnost rešenja Taxi Navigator.