Regionalna porodica obrazovnih centara

Posle uspeha polaznika ove škole na međunarodnoj Olimpijadi mentalne aritmetike u Litvaniji, na kojoj su „malci genijalci“ iz Srbije osvojili srebrnu i bronzanu medalju, upiti za franšizu počeli su da stižu i iz inostranstva.
Sreda
30.11.2016.
Škola mentalne aritmetike „Malac genijalac“ obrazovne centre će uskoro otvoriti i van Srbije. Na matičnom tržištu, franšizna mreža se ubrzano širi.
 

Iako je sa poslovanjem počela tek pre nešto više od godinu dana, škola mentalne aritmetike „Malac genijalac“ ubrzano širi svoju franšiznu mrežu. U Srbiji je do skoro poslovalo 13 škola, a od decembra sa radom počinje još deset franšiznih škola širom zemlje. Uz to, početkom 2017. biće otvoreni i prvi centri u Bosni i Hercegovini, i to u Banjaluci i Bjeljini. Naime, za tržište BiH potpisan je ugovor o master franšizi sa kompanijom iz Bijeljine.

Kao logičan sled stvari i rezultat dinamičanog razvoja franšizne mreže u Srbiji, otvaraju se nova tržišta u okruženju. Nakon detaljne poslovne analize i odabira kvalitetnog partnera, odlučili smo da proširimo ponudu na Bosnu i Hercegovinu. Tim potezom želimo da učinimo naš program i mentalnu aritmetiku popularnijom i dostupnom što većem broju potencijalnih korisnika. S optimizmom gledamo na nove poslovne mogućnosti i stvaranje jedne regionalne porodice obrazovnih centara za decu – kaže Vladimir Novicki, vlasnik kompanije „Malac genijalac“.

No, to nije sve. Posle nedavnog uspeha polaznika ove škole na međunarodnoj Olimpijadi mentalne aritmetike, održanoj u litvanskom gradu Viljnusu, na kojoj su „malci genijalci“ iz Srbije osvojili srebrnu i bronzanu medalju, poraslo je i interesovanje za ovom franšizom u drugim zemljama. – Trenutno pregovaramo sa zainteresovanima iz Mađarske i Grčke. Ideja nam je da sa tamošnjim partnerima osnujemo zajedničku kompaniju koja bi praktično bila primalac master franšize, a zatim da dalje razvijamo franšiznu mrežu kroz pojedinačni, single-unit format – objašnjava Vladimir Novicki.

Kao pripremu za mađarsko tržište, oformili su dve male grupe polaznika u školama „Malac genijalac“ u Subotici i Zrenjaninu. – Reč je o pilot projektima, preveli smo naše materijale na mađarski i na taj način se spremamo i za mađarsko tržište – pojašnjava Novicki.

U školama „Malac genijalac“ radi se po priznatom međunarodnom programu mentalne aritmetike Menar koji je prisutan u 50 zemalja.


Vesna Lapčić
saradnik