– Franšizni koncept Fly Fly Travel-a mi se učinio idealnim za moje poslovanje i ideje koje sam želela da sprovedem – Tanja Prčić
Ponedeljak
05.12.2016.
Kompanija Fly Fly Travel proširila je svoju franšiznu mrežu u Srbiji – nova poslovnica je otvorena u Subotici.
 

Nova franšizna poslovnica kompanije Fly Fly Travel otvorena je 1. decembra u Subotici, a primalac franšize je Tanja Prčić, vlasnica firme Happy holiday. Nova članica franšizne mreže, inače ekonomista po struci, od malena je mnogo putovala i samostalno organizovala putovanja za sebe i svoje prijatelje. Otuda i njena želja da se bavi turizmom.

Želja mi je bila da otvorim turističku agenciju u rodnom gradu, u Subotici. S obzirom da je Fly Fly Travel vodeća turistička agencija, pretraživala sam njihov sajt. Potpuno slučajno sam videla da daju franšizu. Odlučila sam se da popunim upitnik na njihovom sajtu i informišem se o franšiznom poslovanju. Ovaj franšizni koncept mi se učinio idealnim za moje poslovanje i ideje koje sam želela da sprovedem – priča Prčić.

Nakon šestonedeljne obuke usledilo je otvaranje poslovnice u čemu su joj, kako kaže, takođe pomogle kolege iz Fly Fly Travel-a. – Veoma sam zadovoljna obukom koju sam prošla i celokupnom organizacijom – kaže ona.

Na početku poslovanja će mi jako značiti pomoć iskusnog agenta prodaje koji dolazi iz Fly Fly-a, koji će određeni period biti uz mene. Takva podrška je važna početnicima kako bi napravili prve korake i posle bili sigurniji u svoj rad – dodaje Prčić.

Inače, kompanija Fly Fly Travel osnovana je 2009. godine i prisutna je na tržištu Evrope sa konstantnom tendencijom rasta. Svoje poslovnice imaju u Podgorici, Istanbulu, Rijeci, Beču i Ljubljani.

Očekuju da će poslovnica u Subotici napraviti dobre rezultate, jer je, praktično, zastupnik za severni deo Srbije.

Foto: Podrška od samog početka Fly Fly Travel

Fly Fly Travel je poslednjih godina pobrao brojne nagrade – među njima je i Brend Leader Award za najbolju turističku agenciju jugoistočne Evrope u oblasti prodaje avio-karata, a od Privredne komore Srbije kompanija je dobila sertifikat za poslovnu izvrsnost „Odlično srednje, malo i mikro preduzeće“ (Excellent SME Serbia). Ovaj sertifikat PKS dodeljuje u saradnji sa međunarodnom bonitetnom kućom COFACE. – Osnovni cilj sertifikata jeste da se poveća transparentnost na tržištu, da se promovišu dobra mala i srednja preduzeća, kao i da se poveća sigurnost i poverenje u poslovanje, kako bi kupci i poslovni partneri lakše i brže donosili odluke, sa manje rizika – navode u Fly Fly Travel.

Pored osnovne delatnosti, prodaje turističkih aranžama i avio-karata, kompanija izdaje i Fly Fly Inflight Magazin, magazin o civilnom vazduhoplovstvu, putovanjima, turizmu, poseduje FlyFly Shop u kojem se mogu kupiti makete raznih aviona, kao i FlyFly akademiju za obuku kabinskog osoblja.


Vesna Lapčić
saradnik