U novoj godini nova tržišta

Prva franšiza „Dve šmizle“ otvorena je i u glavnom gradu Makedonije – Skoplju
Ponedeljak
26.12.2016.
Franšizni lanac „Dve šmizle“ ušao je nedavno na još jedno tržište regiona – Makedoniju. Ambiciozni planovi su postavljeni i za narednu godinu.
 

„Dve šmizle“, lanac prodavnica nakita, svoju franšiznu mrežu gradi već deset godina i prisutni su na četiri tržišta – Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, a nedavno su otvorili i prvu franšizu u Makedoniji. Primalac franšize za Makedoniju je kompanija Kredoamare, a radnja je otvorena u Skoplju. – Naš brend je već poznat u Makedoniji, pa je i samo otvaranje bilo vrlo posećeno. U planu im je da u dogledno vreme otvore još radnji, ali prvo žele da „postave na noge“ ovu radnju, promovišu je i razrade. Videćemo kako će se sve odvijati. Za sada su obe strane, i oni i mi, prezadovoljne – objašnjava Milica Gavrilović, vlasnica brenda „Dve šmizle“.

Ona dodaje da su svojim iskustvom i savetima primaocu franšize pomogli u odabiru nakita, uređenju lokala i uputili ga u poslovanje.

Jedan od mogućih modela saradnje sa „Dve šmizle“ jeste i otvaranje franšiznog kornera te su nedavno taj format otvorili u Beogradu u Sremskoj ulici. Partnerstvo je sklopljeno sa Zlatarom Aleksić. – Naš program se odlično uklopio sa nakitom od srebra i zlata, koji su već imali u ponudi. Zadovoljni su prodajom, a to se, naravno, vidi i po učestaloj nabavci nakita – kaže Gavrilović.

I za narednu godinu u planu je proširenje franšizne mreže, kako u Srbiji, tako i u zemljama regiona, ali i u drugim državama Evrope. – Ove ciljeve nije lako postići, ali ćemo sa svoje strane dati sve od sebe. Tokom ove godine smo imali upite iz Hrvatske, mnogo više iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, ali nismo uspeli da pronađemo adekvatnog primaoca. Nadam se, međutim, da će naredna godina biti bolja. Nećemo zapostaviti ni Srbiju – u našoj zemlji i sada imamo dogovorene sastanke sa potencijalnim partnerima, pa se nadam da ćemo i nadalje širiti našu franšiznu porodicu – dodaje Gavrilović.


Vesna Lapčić
saradnik