Novi master, nova energija

Hrvatska ima 21 županiju. Naša namera je da u svakoj županiji imamo poslovnog partnera – osobu ili kompaniju koja će postati primalac franšize za to područje.
Sreda
18.01.2017.
Husse u Hrvatskoj ima novog primaoca master franšize – kompaniju Golden Spirit koja je krenula u intenzivnu kampanju širenja mreže.
 

Zorislav Zlatar je za franšizni sistem Husse saznao čitajući upravo stranice Franchising portala. Kako im je ovaj koncept odmah privukao pažnju, poželeli su da i sami pokrenu posao. Kompanija Golden Spirit je, tako, postala primalac nekoliko pojedinačnih franšiza u Hrvatskoj. – Od početka smo smatrali da je Husse jedinstven i vrlo uspešan sistem koji funkcioniše svuda u svetu. To je spoj vrhunskog švedskog kvaliteta proizvoda i dokazanog i do u detalje razrađenog sistema dostave hrane za kućne ljubimce do krajnjeg korisnika, tj. kupca. Pošto je u Hrvatskoj već postojao primalac master franšize, od njih smo kupili nekoliko single-unit franšiza – objašnjava Zorislav Zlatar.

Međutim, posle nekog vremena ukazala im se mnogo izazovnija prilika. – Kompanija koja je kupila master franšizu je imala više delatnosti i nisu se mogli posvetiti Husse konceptu tako da smo mi, odnosno, kompanija Golden Spirit, otkupili master franšizu za Hrvatsku – objašnjava Zlatar.

Postavili su visoke ciljeve i odmah se „bacili“ na posao širenja mreže. – Hrvatska ima 21 županiju. Naša namera je da u svakoj županiji imamo poslovnog partnera osobu ili kompaniju koja će postati primalac franšize za to područje. Trenutno vodimo razgovore sa svima koji su zainteresovani da, uz malo ulaganje, počnu voditi jedan vrlo ozbiljan i profitabilan posao. U tom smislu, pozivamo sve zainteresovane da nas kontaktiraju, a u obzir dolaze samo oni koji će se potpuno posvetiti Husse konceptu – objašnjava Zlatar.

Snagu Husse koncepta oslikava brojkama – 1.100 franšiznih jedinica širom sveta, dok je na portalu FranchiseDirect prošle godine svrstan među top 100 franšiza na svetu. – Svi koji sada, na početku razvoja, uđu u partnerski odnos sa nama, mogu biti sigurni da su uložili svoju energiju i investiciju u dobar posao – ističe Zlatar.

Husse je švedski proizvođač i distributer hrane za ljubimce (pse, mačke i konje), ali i dodatnih paleta proizvoda poput kozmetike i ostalih preparata za negu ljubimaca. Ove godine slave tri decenije poslovanja.


Vesna Lapčić
saradnik

NAJČITANIJE

Definicija franšizinga /12.10.2012.

Franšiza je oblik saradnje između nezavisnih preduzetnika. Davalac franšize nudi svoj "know-how" i brend, a zauzvrat naplaćuje naknadu od primalaca franšize, koji tom naknadom stiču pravo i mogućnost da koriste dokazanu poslovnu ideju.

Franšizne asocijacije /26.11.2014.

Cilj franšiznih asocijacija jeste popularizacija i promocija franšizinga, rad na uspostavljanju transparentnosti, regulaciji i implementaciji opšte prihvaćenih etičkih standarda franšizinga. U većini zemlja sa razvijenim franšizinim tržištem, najveći broj kompanija davalaca franšiza učlanjeno je u nacionalne franšizne asocijacije.

Prilika za biznis s malom investicijom /26.12.2023.

Mobile Outfitters, američka franšiza specijalizovana za usluge zaštite i stilizovanja mobilnih telefona kvalitetnim folijama, nastavlja širenje svoje mreže i nudi mogućnost pokretanja biznisa za svega pet hiljada evra.

Perionica veša kao siguran biznis /27.07.2020.

LG Laundry Lounge, lanac samouslužnih perionica veša, uskoro će dobiti nove franšizne jedinice u Ljubljani, Pragu i Skoplju. Davalac franšize, uz to, savetuje svoje primaoce da se u vreme COVIDa-19 obavezno pridržavaju i određenih pravila.

Mesto gde se sreću nauka i zabava /01.11.2023.

„Naučna kuhinjica“ je jedinstven koncept edukativnih radionica koje pružaju deci priliku da istražuju, eksperimentišu i stiču znanja iz sveta prirodnih nauka na zabavan i kreativan način. Šta je potrebno za pokretanje franšize?