Turski đevrek na Bliskom istoku

Nedelja
27.04.2014
Turski lanac brze hrane Simit Sarayi prodao je master franšizu kompaniji Fawaz Al-Hokair Group za tržište Bliskog istoka.
 

Ugovor o master franšizi između Al-Hokair Group-a, jedne od najvećih investicionih kompanija u Saudijskoj Arabiji, i turske kompanije Simit Sarayi podrazumeva otvaranje 100 restorana u zemljama Bliskog istoka. Simit, pecivo nalik na đevrek, jedan je od najprodavanijih proizvoda u Turskoj, a kompanija Simit Sarayi je jedan od najpoznatijih lanaca koji nude ovo pecivo i druge pekarske đakonije.

Prema dogovoru, kompanija iz Saudijske Arabije planira da do 2018. otvori 100 restorana pod brendom Simit Sarayi i to u Saudijskoj Arabiji, Kataru, Bahreinu, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Omanu i Jordanu.

Abdulah Kavukču, generalni direktor kompanije Simit Sarayi, izjavio je da postoji veliko interesovanje za ovim proizvodom u zemljama Bliskog istoka, te da potrošači vole njihov brend. – Naš restoran u Meki, koji je otvoren 2012, privukao je mnogo potrošača i ostvaruje najveći profit od svih naših lokala u inostranstvu. Potrošači vole “simit” i druga peciva koja nudimo. Zbog toga smo odlučili da potpišemo ugovor sa Al-Hokair Group-om – kazao je on.

Kavukču je, takođe, istakao da je cilj kompanije da postane globalni brend te da i ostatak sveta upozna sa turskim pecivima. – Svakog meseca dobijamo na stotine zahteva za franšizu, a najveći deo dolazi iz inostranstva. Pored otvaranja restorana u zemljama Bliskoj istoka, planiramo da ove godine otvorimo restorane i u Velikoj Britaniji i SAD. Naš cilj je da do 2018. u inostranstvu posluje 560 Simit Sarayi restorana – naglasio je on.

Fawaz Al-Hokair Group osnovala su trojica braće 1989. godine. Posao su pokrenuli sa dve prodavnice odeće namenjene muškarcima. Danas se grupacija pored maloprodaje modnih brendova bavi i mnogim drugim biznisima, hotelijerstvom, nekretninama i građevinom, finansijama, zdravstvom, zabavom. Kompanija je proširila svoje poslovanje i van granica Saudijske Arabije, a najviše u zemljama Persijskog zaliva.

Simit Sarayi je van Turske prisutan u Belgiji, Holandiji, Kipru, Egiptu, Nemačkoj, Kuvajtu, a uskoro se očekuje i otvaranje restorana u Njujorku, navodi se na zvaničnom sajtu.


Profil kobiety
V.L.