Želimo da osoba koja preuzme franšizu za određeno područje radi kako treba, što znači da se mora posvetiti Husse franšizi kao osnovnoj delatnosti.
Zorislav Zlatar, primalac master franšize za teritoriju Hrvatske
Sreda
15.03.2017.
...poručuje Zorislav Zlatar preduzetnicima zainteresovanim za Husse franšizu. Dostava hrane za kućne ljubimce ne može da bude tek usputna delatnost.
 

I sami ste u Husse porodicu ušli kao primalac single-unit franšize. Danas ste primalac master franšize za teritoriju Hrvatske, zaduženi i za pronalaženje novih franšiznih partnera. Šta se otada promenilo, kako danas izgleda vaš radni dan?

Ukratko, svaki dan mi je prekratak. Osim svakodnevnog posla – primanja porudžbina, dostave hrane na kućnu adresu i razgovora s potencijalnim primaocima franšize, ovih dana smo bili dodatno zaokupljeni pripremama i učešćem na Sajmu kućnih ljubimaca u Zagrebu, koji je trajao tri dana, pa smo u poslu bili, doslovno, od 9 do 23 časa.

Potvrđujete da i u Hrvatskoj vlada veliko interesovanje za Husse franšizu. Koliko je među onima koji se javljaju ozbiljnih kandidata?

Interesovanje je jako veliko, i svaki mi dan, po prethodnom dogovoru, dolaze zainteresovane osobe na razgovor – iz cele Hrvatske. Dogovori su pri kraju za pet do šest županija, a i za ostale vlada veliko interesovanje. Kako smo već ranije najavili, naša namera je da u svakoj županiji, a u Hrvatskoj ih ima 21, pronađemo poslovnog partnera, osobu ili kompaniju koja će postati primalac Husse franšize za to područje.

Koje kriterijume treba da ispune potencijalni primaoci?

Ne želimo baš sa svakim da sklopimo saradnju i potpišemo ugovor o franšizi, jer želimo da osoba koja preuzme franšizu za određeno područje radi kako treba, što znači da se mora posvetiti Husse franšizi kao osnovnoj delatnosti. Tako da smo odbili već nekoliko ponuda za koje smo procenili da ne zadovoljavaju naše kriterijume.

Šta, dakle, savetujete ljudima koji žele da se bave ovim poslom?

Odmah unapred kažemo da ovo nije posao u kojem će se za kratko vreme obogatiti, ali koji im sigurno može obezbediti lepu egzistenciju, bez nekog velikog rizika. Husse je koncept dokazan u celom svetu, na više od 1.100 uspešnih franšiza u 48 zemalja.

Za Vas je ovo porodični biznis, u pravom smislu tih reči. Kako ste podelili zaduženja?

Kako sam već naglasio, puno nam se ljudi javlja za franšizu, puno se pitanja postavi, tako da ti razgovori znaju potrajati i po nekoliko sati – a to je deo koji moram obaviti lično. Za to vreme, supruga Suzana, sin Danijel i snaha Marina se javljaju na telefonske porudžbine, rešavaju online porudžbine, organizuju dostavu hrane u Zagrebu i okolini, dok kurirskom službom šaljemo Husse proizvode po celoj Hrvatskoj.