Novo tržište za „Malca genijalca“

Malac genijalac:
Škola mentalne aritmetike otvorena je i u Segedinu
Petak
17.03.2017.
Škola mentalne aritmetike „Malac genijalac“ otvorena je nedavno i u Mađarskoj – to je treće tržište u regionu na kom posluje ovaj franšizni sistem.
 

Nakon Srbije i Bosne i Hercegovine, „Malac genijalac“, škola mentalne aritmetike, počela je sa radom i na teritoriji Mađarske. U Mađarskoj će franšiza poslovati pod nazivom Kis Zseni, što je zapravo prevod sintagme Malac genijalac na mađarski jezik. – Nakon nastave na mađarskom, koju je „Malac genijalac“ organizovao u školi u Subotici, javila se logična mogućnost da se delatnost proširi i na susednu Mađarsku. Pozitivna iskustva iz Subotice presudno su uticala na donošenje ovakve poslovne odluke – objašnjava Vladimir Novicki, vlasnik franšiznog koncepta „Malac genijalac“.

Vladimir Novicki je sa partnerom iz Mađarske osnovao kompaniju koja je, zapravo, primalac master franšize za tu zemlju. Prvu školu mentalne aritmetike otvorili su samostalno u Segedinu. – Nakon startovanja i upisa prve generacije polaznika, očekujemo otvaranje novih centara, a mreža će se širiti kroz franšizu – objašnjava Novicki.

Mentalna aritmetika i računaljka abakus predstavljaju, prema njegovim rečima, novinu na mađarskom tržištu te su očekivanja optimistična, imajući u vidu i popularnost koju je ova franšiza za kratko vreme stekla u Srbiji.
Nedostatak konkurencije svakako daje početnu prednost, ali, s druge strane, biće potreban dodatni marketinški napor kako bi se program u dovoljnoj meri prezentovao na novom tržištu – dodaje Novicki.


Vesna Lapčić
saradnik