Još jedan brend AccorHotela stiže u BiH

Kao primalac franšize, grupacija Al Shiddi International iz Rijada će početkom 2018. u Sarajevu otvoriti luksuzni hotel Swissôtel
Utorak
25.04.2017.
Hotelski brend Swissôtel, deo najvećeg evropskog lanca AccorHotels, potpisao je ugovor o franšizi sa grupacijom Al Shiddi International za razvoj novog gradskog rizorta u Sarajevu.
 

Biće to još jedan luksuzni brend AccorHotels grupacije u Bosni i Hercegovini. Nakon što je početkom 2017. potvrđena izgradnja hotela MGallery by Sofitel u Tarčinu kod Sarajeva, sredinom aprila, francuska grupacija AccorHotels je potpisala franšizni ugovor s grupacijom Al Shiddi International, koja će u glavnom gradu Bosne i Hercegovine otvoriti hotel pod brendom Swissôtel.

Ovo je uzbudljiv ulazak Swissôtel brenda na novo tržište i savršen dodatak našem portfoliju za destinacije širom Evrope – izjavio je Dankan O’Rurk, COO luksuznih brendova u Evropi za AccorHotels.

Swissôtel je lanac luksuznih hotela sa 5+ zvezdica, a u portfoliju francuske grupacije nalazi se od prošle godine.
Kako se navodi u saopštenju grupacija, hotel u Sarajevu bi trebalo da se otvori početkom 2018. godine. Biće smešten u blizini zgrade Saveta ministara BiH, u sklopu poslovnog centra Sarajevo City Center, koji dnevno obiđe 30.000 posetilaca. Hotel će imati 218 prostranih soba, privatni klub, tri restorana, Pürovel Spa & Sport centar, kao i kongresni prostor na površini od 500 kvadratnih metara. Ovom investicijom osiguraće se 200 direktnih i 400 indirektnih novih radnih mesta.

Kao primalac franšize, projektom upravlja grupacija Al Shiddi International iz Rijada, koja je jedna od istaknutih investiconih kompanija u Saudijskoj Arabiji, sa velikim portfoliom lokalnih i globalnih invesicija u oblasti finansijskih usluga, nekretnina, poljoprivrede, proizvodnje, industrije i maloprodaje.

Sa više od 4.000 hotela i 570.000 soba, francuski AccorHotels je ne samo najveći evropski, već i jedan od vodećih svetskih hotelskih operatera. Prisutan je u 92 zemlje i izdvaja se po raznovrsnim hotelskim brendovima, u svim kategorijama – od ekonomičnih do luksuznih. AccorHotels se na svetskim tržištima širi kroz više kanala i strategija: direktnim prisustvom (otvaranjem sopstvenih hotela), menadžment ugovorima, ali i franšiznim ugovorima, tj. davanjem franšize, kao sve prisutnijom strategijom.