05.12.2017

Platne usluge bez granica

Paysera nudi jednostavna i efikasna rešenja za elektronska plaćanja za klijente širom sveta. Kompanija sada traži i partnere koji bi posao razvijali u ovom regionu.

Paysera je moderna, inovativna kompanija koja je spojila svetove informacionih tehnologija i finansija tako što je kreirala i ponudila efikasnu i pouzdanu platformu za transfer novca, menjačke poslove i procesing u oblasti e-plaćanja. Usluge su dostupne bilo gde, u bilo koje vreme, a koriste ih klijenti iz gotovo 180 zemalja. Kompanija je osnovana 2004. u Litvaniji, da bi, s razvojem poslovanja, sedište 2016. bilo premešteno u Veliku Britaniju.

Paysera Fot. Paysera

Paysera planira da razvije mrežu širom Evrope i već je u potrazi za partnerima koji žele da pokrenu sopstveni biznis i iskoriste potencijal brzorastućeg tržišta e-plaćanja.

Prema zvaničnoj statistici, e-trgovina je na svetskom nivou dostigla udeo od 8,7% od ukupnog prometa u oblasti trgovine na malo. U narednim godinama se očekuje da ovaj udeo raste po stopi od 20% godišnje. Samo u Srbiji, tokom 2016, više od 1,45 miliona korisnika je kupovalo ili poručivalo robu i usluge putem interneta – podaci su Republičkog zavoda za statistiku, koji pokazuju i da potrošači na ovaj način najčešće kupuju sportsku opremu, odeću i računarsku opremu. Osim plaćanja onlajn, međutim, korisnici naloga kompanije Paysera mogu da čuvaju i menjaju novac u više od 30 valuta, po najpovoljnijim kursevima, sigurno i lako vrše transfer novca pomoću mobilne aplikacije, kao i da plaćaju Paysera VISA karticom na POS terminalima i e-trgovinama širom sveta. Otvaranje naloga je besplatno, a klijent dobija i 30 besplatnih transakcija tokom meseca, kao i besplatni transfer novca sa drugim korisnicima Paysera naloga.

Kako je postala „savršeni saveznik“ klijentima koji znaju i rado koriste sve metode e-plaćanja, Paysera je samo tokom prošle godine zabeležila rast prodaje od 40%, dostigavši vrednost od gotovo 5,3 miliona evra. Među glavnim planovima kompanije sada su proširenje kreditnih i lizing usluga, kao i rast mreže – što uključuje i potragu za novim franšiznim partnerima. Paysera planira da razvije mrežu širom Evrope i već je u potrazi za partnerima iz ovog regiona koji žele da pokrenu sopstveni biznis i iskoriste potencijal brzorastućeg tržišta e-plaćanja.

Potencijalni primalac Paysera franšize dobija sve što je potrebno za pokretanje i vođenje posla u oblasti platnih usluga, pristup prekograničnim onlajn transferima, platformu za e-plaćanja i vlasnički poslovni sistem. „Lokalni“ sistem, međutim, u potpunosti je integrisan u međunarodni Paysera sistem, pa primalac dobija priliku da sarađuje s međunarodnim bankama i ostalim poslovnim partnerima. Obuka, kao i konstantna podrška u prilagođavanju i poboljšanju usluga, marketingu i finansijskom upravljanju, takođe su obavezan deo franšiznog paketa koji primalac franšize dobija ulaskom u Paysera sistem. S druge strane, poželjno je da partner ima određeno iskustvo u bankarskom ili finansijskom sektoru, dobru reputaciju, ali i dovoljno kapitala koji bi pokrio ulaznu licencu, pokretanje posla i operativne troškove za prvih godinu dana – što podrazumeva investiciju od 200.000 evra.

želite više?

newsletter Franchising.rs

If you see this, leave this form field blank