20.06.2017

Lepši dom u franšizi

U Beogradu je otvorena nova franšizna radnja brenda Coincasa. Italijanski brend planira širenje i u drugim zemljama regiona.

U beogradskom tržnom centru Big Fashion početkom juna je otvorena druga franšizna prodavnica poznatog italijanskog brenda za uređenje i dekoraciju doma Coincasa. Prva je smeštena u tržnom centru Delta City na Novom Beogradu, a primalac franšize za teritoriju Srbije je kompanija Bio Futura. – Coincasa je proizvođač s dugogodišnjom tradicijom i istinski prepoznatljiv brend u oblasti kućne dekoracije, što je bio jedan od glavnih razloga za uzimanje ove franšize – kažu u Bio Futuri. Dugoročni planovi, poručuju iz ove kompanije, uključuju dalje širenje prodajnog lanca, ali će, za sada, funkcionisati ova dva prodajna mesta.

CoinCasa Fot. Coin Casa Srbija

Idealni franšizni partneri kompanije Coincasa su preduzetnici sa iskustvom u maloprodaji ili oblastima koje su povezane sa uređenjem doma

Širenje i u regionu

Coincasa, inače, svoju maloprodajnu mrežu na matičnom tržištu u Italiji razvija samostalno, dok na drugim tržištima uglavnom nudi franšizu. Kako je najavljeno krajem 2016, italijanska kompanija je zainteresovana da franšizne partnere pronađe i u Hrvatskoj i Sloveniji.

Potencijalnim primaocima franšize se nudi mogućnost da otvore prodavnicu ili, pak, franšizni korner. U prvom slučaju je potreban prostor od 150 do 250 kvadrata, a u drugom 50 do 170 kvadrata na prometnoj lokaciji i u mestima sa više od 30.000 stanovnika.

Kako je ranije izjavila za Franchising portale Patricija Nikodemo, zadužena za razvoj maloprodajne mreže Coincasa, idealni partneri su preduzetnici sa iskustvom u maloprodaji ili oblastima koje su povezane sa uređenjem doma. Naglasila je da primaoci franšize mogu da računaju na njihovu konstantnu podršku – jaku marketinšku kampanju, uvek dostupne artikle i šest godišnjih kolekcija. Za otvaranje prodavnice Coincasa potrebno je izdvojiti 750 evra po kvadratu, od čega je 350 potrebno za uređenje enterijera prodavnice, a 400 za prvo punjenje robom.

Coincasa je samo jedan od brendova italijanske grupe Coin (Gruppo Coin), koja u svom portfelju ima još i modne brendove Luca D’Altieri, JCT& Co, JCT junior, Koan, kao i tri maloprodajna lanca – robne kuće Coin, Excelsior i Eat’s.

Coincasa je osnovana 1962. kao italijanski brend specijalizovan za dekoraciju doma sa sedištem u Veneciji. Danas ima više od 100 prodavnica od kojih su većinom franšize.

želite više?

newsletter Franchising.rs

If you see this, leave this form field blank