Taco Bell stiže u „komšiluk“

U ovom trenutku Taco Bell ima oko 7.000 restorana u 135 zemalja, a godišnje usluži više od dve milijarde ljudi
Petak
01.09.2017
Američki lanac brze usluge Taco Bell najavljuje ulazak u Rumuniju.
 

Dolazak američkog lanca poznatog po meksičkim specijalitetima potvrdila je kompanija Sphera Franchise Group, koja je i primalac Taco Bell franšize, i koja će, samim tim, biti zadužena za poslovanje i širenje mreže restorana u Rumuniji. Prema zvaničnim najavama, prvi restoran bi mogao biti otvoren ove jeseni u tržnom centru Băneasa Shopping City u Bukureštu.

Za Taco Bell, izbor Sphera Franchise Group-a za franšiznog partnera, bio je prilično logičan korak. Pored toga što je najveći operator neformalnog obedovanja na tržištu Rumunije, ova grupacija je i primalac master franšiza za brendove KFC, Pizza Hut i Pizza Hut Delivery, koji su, uz Taco Bell, u vlasništvu američkog giganta YUM! Brands.

Prve vesti o otvaranju Taco Bell-a u Rumuniji pojavile su se u julu ove godine, kada je predsednica Taco Bell International-a Melisa Lora izjavila da će u narednih pet godina (do 2022.) biti fokusirani na zemlje kao što su Rumunija, Peru, Finska i Šri Lanka, kao i da planiraju otvoriti više od 100 restorana u Kini, Brazilu, Indiji i Kanadi.

Američki lanac u ovom trenutku ima oko 7.000 restorana u 135 zemalja, a godišnje usluži više od dve milijarde ljudi. Većina Taco Bell restorana posluje kroz franšizu, i to u zemljama kao što su Australija, Kanada, Čile, Kipar, Finska, Grčka, Island, Indija, Japan, Holandija, Poljska, Rusija, Saudijska Arabija, Singapur, Španija, UAE, Filipini, Velika Britanija, Južna Koreja, Panama, Kolumbija i Ekvador.


podnikatel roku Murad Al-Katib
N.Bogojević