Tanja Ćepulo i Sanja Korkut iz Rijeke – zadužene za Husse franšizu na teritoriji Primorsko-goranske županije u Hrvatskoj
Četvrtak
21.09.2017.
Novi franšizni ugovori potpisani su za tri nove županije u Hrvatskoj. Franšize će voditi tri mlade, preduzetne žene.
 

Proteklih mesec dana je bilo vrlo uspešno za franšizni sistem Husse u Hrvatskoj. Potpisana su još dva franšizna ugovora, pa će hranu za pse i mačke ovog švedskog brenda novi primaoci franšize dostavljati na teritoriji tri županije – Primorsko-goranske, Brodsko-posavske i Požeško-slavonske.
Zanimljivo je da su franšize „otišle“ u ruke tri mlade preduzetnice. Za Primorsko-goransku županiju primaoci franšize postale su, tako, Tanja Ćepulo i Sanja Korkut iz Rijeke, vlasnice firme TaSan, dok će druge dve županije pokrivati Irena Sočković iz Slavonskog Broda, vlasnica firme IGS.

Zorislav Zlatar, primalac master franšize za brend Husse u Hrvatskoj, kaže da su se za ove preduzetnice odlučili jer su pune elana, želje za radom i imaju dosta dobrih ideja. – Primorsko-goranska županija obuhvata prilično veliko područje, i prostorno i po broju stanovnika. Populacija iznosi oko 300.000 stanovnika. Zato smo birali primaoce koji su spremni da rade. Tanja i Sanja iz Rijeke su svesne da Husse franšiza ima veliku perspektivu, ali su isto tako svesne da uspeh ne dolazi preko noći – kaže Zorislav Zlatar.

Kada je reč o Brodsko-posavskoj i Požeško-slavonskoj županiji, Irena Sočković je, prema njegovim rečima, dobila respektabilnu teritoriju sa velikim potencijalom. – Njeno iskustvo, znanje i želja će sigurno rezultirati odličnim poslovnim rezultatima. Svi primaoci su prošli obuke o Husse načinu poslovanja, kao i o samim proizvodima. Posla ima jako puno, a novo znanje i naša podrška treba da im omogući uspešan početak i organizaciju posla. Husse franšiza je jako cenjena i uspešna upravo zbog toga što višestruko vraća sav trud, vreme i sredstva koja uložite u poslovanje – objašnjava Zlatar.

Pre nego što su postale deo Husse „porodice“, Tanja Ćepulo i Sanja Korkut iz Rijeke kažu da su neko vreme razmišljale o pokretanju sopstvenog posla. Ova franšiza ih je privukla najviše zbog prirodnih i vrlo kvalitetnih proizvoda namenjenih životinjama. – Ceo život smo okružene psima i volimo životinje. Specifične potrebe našeg ljubimca su nas uputile na istraživanje zdravijih i prirodnijih proizvoda. Husse sistem nam se učinio kao vrlo razrađen koncept sa savremenim načinom prodaje i dostave. Mislimo, pre svega, na onlajn prodaju i dostavu na kućnu adresu. Uz to, privukla nas je 100 % prirodna hrana, bez GMO-a, veštačkih boja i konzervansa. S obzirom da se i same tako hranimo, isto smo želele da ponudimo našim ljubimcima, ali i da ovo saznanje podelimo s drugim vlasnicima ljubimaca u našoj županiji – kažu na početku razgovora Tanja i Sanja.

One se do sada nikada nisu bavile privatnim poslom. Radile su uglavnom u većim sistemima. Poslednjih 11 godina Tanja radi projektovanje i prodaju kuhinja pa je ulazak u drugi posao, koji se zasniva na prodaji, smatrala prirodnim korakom. – Stečena iskustva u navedenom području rada su mi mnogo značila za pokretanje sopstvenog posla, a spajanje posla sa životinjama me je dovelo do toga da radim u području koje izrazito volim – kaže Tanja Ćepulo.

Sanjina priča je nešto drugačija. Ona dolazi iz akademskog sveta i zapravo ju je na promenu karijere „naterao“ ljubimac Sabi. Inače, poslednjih sedam godina je radila kao rukovodilac Ureda za studente sa invaliditetom pri Sveučilišnom savjetovališnom centru Sveučilišta u Rijeci. – Imala sam tu sreću da od studenata učim kako živeti život, ceniti mnoge stvari i pomerati sopstvene granice. Obe mislimo da raznovrsne profesionalne kompetencije koje smo usvajale tokom dosadašnjeg rada, kao i obostrana motivisanost za razvoj privatnog posla, uz jasno definisanu ideju i ciljeve, može da dovede do razvoja uspešnog poslovanja – kaže Sanja Korkut.

Kada su se odlučile za ovaj posao, ušle su sa željom da potencijalnim kupcima ukažu na važnost zdrave i kvalitetne ishrane kućnih ljubimaca. – Brigom o prehrani ljubimaca, zapravo, možemo učiniti mnogo za njihovu bolju i bezbrižniju starost, a samim tim prevenirati i smanjiti troškove lečenja. Verujemo da će našim individualnim pristupom Husse koncept biti prepoznat na području Primorsko-goranske županije – kažu njih dve.

Irena Sočković iz Slavonskog Broda – zadužena za Husse franšizu na teritoriji Brodsko-posavske i Požeško-slavonske županije

Irena Sočković iz Slavonskog Broda kaže da je, pre nego što je potpisala ugovor o franšizi, bila nezaposlena te da joj se Husse franšiza učinila idealnom za pokretanje sopstvenog posla. – Iskustvo u dosadašnjem radu na raznim poslovima, koji su u većini slučajeva bili u prodaji, dobra komunikacija s ljudima, za mene je bila presudna da se odlučim za Husse. Husse je svetski lider u kućnoj dostavi hrane za kućne ljubimce. Podatak da je reč o švedskom brendu, koji uspešno posluje već 30 godina, sam po sebi govori o stabilnosti i profitabilnosti koncepta. Još jedna od prednosti u nizu poslovanja je što se može raditi od kuće i što sama mogu da organizujem vreme. Uz to, reč je o uhodanom sistemu, i do detalja osmišljenom načinu vođenja posla – navodi Sočković šta ju je sve privuklo Husse sistemu.

Zorisalv Zlatar ističe da je iskustvo više od 1.100 Husse franšiza u celom svetu pokazalo da se svaki uloženi početni trud u razvoj poslovanja, posle višestruko vraća. Ne sumnja, stoga, da će ispravnim pristupom poslu, i novi primaoci postići odlične rezultate.

Ranije, tokom ove godine, Husse je u Hrvatskoj dobio i tri franšizna partnera za teritorije grada Splita, Zagreba (zapad i jug), kao i Bjelovarsko–bilogorsku županiju i istočni deo Zagrebačke županije.


Vesna Lapčić
saradnik