Tržište pica vrhunskog kvaliteta još uvek nije zasićeno. Pizza Firenze u tome vidi svoju šansu.

Rafaele Madeo, predsednik grupacije Pizzaman International, na Sajmu franšiza, finansijskih i konsultantskih usluga u Opatiji
Sreda
18.10.2017.
Spremni ste da učite od najboljih? Nagrađivani italijanski koncept Pizza Firenze by Pizzaman namerava da uđe i na tržišta ovog regiona. Zainteresovanima za franšizu, vrata su širom otvorena.
 

Otkako su otvorili lokal u Firenci 2001, vlasnici koncepta Pizzaman žele samo jedno – da „izgrade ime“ tako što će ponuditi najbolje od najpopularnijeg italijanskog specijaliteta – pice. Pored tradicionalnog menija koji uključuje, kako kažu, jednostavne pice s nekoliko sastojaka, popularnost su stekli i svojim nesvakidašnjim picama – bez glutena. Godine 2015. na Evropskom šampionatu u pravljenju bezglutenskih pica pobedu su odneli upravo svojom varijantom. Danas, čak 40% ukupnog prometa ovog firentinskog lanca ostvari se prodajom bezglutenskih pica.

Naše pice, u suštini, jesu tradicinalne i prilično jednostavne, peku se u peći na drva, ali ono što ih izdvaja je nesumnjiv kvalitet sastojaka. Koristimo samo najbolje italijanske proizvode i to je čvrsta garancija da se radi o autentičnom „made in Italy“ konceptu. Kada smo kvalitet proizvoda spojili sa razumnom cenom, dobili smo i dobar poslovni koncept, s odličnim izgledima na uspeh, bez obzira na kom meridijanu da posluje – kaže Rafaele Madeo, predsednik grupacije Pizzaman International.

Na matičnom tržištu, koncept se razvija pod brendom Pizzaman i do sada su otvorili sedam prodajnih mesta. Kada su, međutim, počeli da razmišljaju o ekspanziji van Italije, odlučili su da nastupe pod nešto drukčijim imenom – Pizza Firenze by Pizzaman. Brend je sada geografski „obojen“, ali on i treba da ukaže na poreklo proizvoda i kvalitet koji sa tim dolazi, objašnjava Madeo.

Prva Pizza Firenze otvorena je prošle godine u Londonu. Najavljuje se otvaranje još jedne picerije u prestonici Velike Britanije, a Madeo kaže da bi želeli videti brend u svim većim gradovima Evrope. U međuvremenu, potpisali su ugovor o master franšizi za Japan, a prilika im se ukazala i za Ujedinjene Arapske Emirate. „Premijeru“ su imali i na ovim prostorima – u junu 2017. koncept je predstavljen na FEC-u – Sajmu franšiza, finansijskih i konsultantskih usluga u Opatiji. Tako su i preduzetnicima iz ove regije, koji bi bili spremni da kupe franšizu i razviju koncept na lokalnom tržištu, otvorili vrata za saradnju.

Foto: Pizza Firenze

Zainteresovanima se nude dva formata – „take away“ picerija i restoran punog formata. Iznos ukupne investicije zavisi od mnogo faktora, napominje Madeo, ali dodaje da je ključna – veličina prodajnog prostora. Za početnu investiciju primalac franšize treba da izdvoji od 125.000 do 250.000 funti, i to zavisi od formata za koji se odluči. Kao i za većinu ugostiteljskih objekata ovog tipa, poželjno je da Pizza Firence bude smeštena na prometnoj lokaciji – u centru grada, šoping centrima, u blizini turističkih atrakcija, fakulteta, studenskih domova... – U prilici smo da našim partnerima ponudimo vrlo visoke marže i za jednostavne, klasične pice, kao što je Margerita, ali i za pice s „bogatijim“ nadevima. Zbog toga je moguće otvoriti piceriju i na tzv. premijum lokacijama – objašnjava Madeo.

Još jedna pogodnost je to što primalac franšize ne mora da ima prethodno iskustvo ili znanje iz ove branše. Zahvaljujući obuci u specijalizovanim akademijama i pomoći pica-majstora – poznatijih kao Pizzaioli – partner će dobiti sva potrebna znanja i veštine. – To ne uključuje samo znanja u pravljenju naših nadaleko poznatih pica, već i znanja iz oblasti menadžmenta i upravljanja restoranom. Obuku prolaze i vlasnici franšize i njihovi menadžeri – pojašnjava Madeo.

Na podršku tima iz Firence, primalac franšize može da računa po svim ključnim pitanjima poslovanja. – Razvili smo i delotvoran biznis plan koji omogućava da se svaka pojedinačna picerija prilagodi potrebama i zahtevima lokalnog tržišta, a podrška s naše strane podrazumeva i konstantnu brigu o brendu i marketingu – kaže Rafaele Madeo.


POPULARNO NA FORUMU

Papa John's osvaja Kinu

Sjajno svjedočanstvo, moje ime je Ivan Marković. Imam dobre vijesti za sve zajmoprimce, poslovne ljude, državne radnike, studente, itd.. Imajte na umu da je ovo sjajno...

2 komentara
poslednji 25.01.2022.
Više od italijanskog restorana

Sjajno svjedočanstvo, moje ime je Ivan Marković. Imam dobre vijesti za sve zajmoprimce, poslovne ljude, državne radnike, studente, itd.. Imajte na umu da je ovo sjajno...

1 komentara
poslednji 25.01.2022.
Knedle stižu u Zagreb

Sjajno svjedočanstvo, moje ime je Ivan Marković. Imam dobre vijesti za sve zajmoprimce, poslovne ljude, državne radnike, studente, itd.. Imajte na umu da je ovo sjajno...

1 komentara
poslednji 25.01.2022.
Riblji delikatesi i franšiza

Sjajno svjedočanstvo, moje ime je Ivan Marković. Imam dobre vijesti za sve zajmoprimce, poslovne ljude, državne radnike, studente, itd.. Imajte na umu da je ovo sjajno...

2 komentara
poslednji 25.01.2022.
Nova franšiza u susedstvu

Sjajno svjedočanstvo, moje ime je Ivan Marković. Imam dobre vijesti za sve zajmoprimce, poslovne ljude, državne radnike, studente, itd.. Imajte na umu da je ovo sjajno...

1 komentara
poslednji 25.01.2022.
Pizza Hut budućnosti

Sjajno svjedočanstvo, moje ime je Ivan Marković. Imam dobre vijesti za sve zajmoprimce, poslovne ljude, državne radnike, studente, itd.. Imajte na umu da je ovo sjajno...

1 komentara
poslednji 25.01.2022.
Japanska kuhinja u malom formatu

Sjajno svjedočanstvo, moje ime je Ivan Marković. Imam dobre vijesti za sve zajmoprimce, poslovne ljude, državne radnike, studente, itd.. Imajte na umu da je ovo sjajno...

2 komentara
poslednji 25.01.2022.
Japanska kuhinja u malom formatu

Sjajno svjedočanstvo, moje ime je Ivan Marković. Imam dobre vijesti za sve zajmoprimce, poslovne ljude, državne radnike, studente, itd.. Imajte na umu da je ovo sjajno...

2 komentara
poslednji 25.01.2022.