Orbis upravlja mrežom od 117 hotela. Strateški je partner i jedini nosilac master franšize za brendove francuske hotelske grupe AccorHotels, a od sada i za brendove grupe Adagio.
Ponedeljak
30.10.2017.
Poljska hotelska grupa Orbis postala je nosilac master franšize za još jedan brend – Adagio. Licenca pokriva i teritoriju Srbije.
 

Orbis, najveći hotelski lanac u Srednjoj i Istočnoj Evropi, potpisao je ugovor o master franšizi s hotelskom grupom Adagio, čime je dobio pravo da upravlja i razvija mrežu apart-hotela pod brendovima Adagio, Adagio Acces i Adagio Premium. Kako se navodi u zvaničnom saopštenju, licenca pokriva osam zemalja Srednje i Istočne Evrope, među kojima su Poljska, Češka, Mađarska, Rumunija, Srbija, Estonija, Litvanija i Letonija.

Potpisivanjem ugovora, Orbis dobija pristup celokupnom know-how-u Adagio grupe, njenim poslovnim alatima, uslugama i podršci. Kao nosilac master franšize, poljska grupa će imati pravo da razvija mrežu hotela samostalno, ali i preko menadžment i sub-franšiznih ugovora, što znači da će licence ili pojedinačne franšize moći da daje trećoj strani – preduzetnicima, investitorima i hotelijerima iz zemalja koje pokriva master licenca.

Ugovor o master franšizi potpisan je na period od 15 godina, uz mogućnost produženja na još pet godina.

Apart-hotel Adagio osnovan je 2007. kao joint venture dve hotelske grupe Pierre & Vacances Center Parcs i AccorHotels. – Adagio je najbolji izbor za one koji traže udobnost apartmana, ali sa svim hotelskim uslugama za maksimalnu udobnost. Ovo je snažan brend koji nudi životni prostor pre nego hotelsku sobu. Savršeno rešenje za srednjoročne ili dugoročne boravke. Kao novi brend u portfelju Orbisa, Adagio otvara nove horizonte u našoj razvojnoj strategiji – izjavio je Gilles Clavie, predsednik Upravnog odbora i izvršni direktor kompanije Orbis S.A.

Istočna Evropa je značajan dodatak našoj mreži. Veliki broj naših sadašnjih korporativnih klijenata ima ogromnu potrebu za smeštajem u ovom delu Evrope. Srećni smo što će naš brend predstavljati Orbis, najveći lanac hotela u Poljskoj i Istočnoj Evropi – kaže Karim Malak, zamenik generalnog direktora grupacije Adagio.

Adagio nudi apartmane u rasponu od ekonomičnih do luksuznih, a poznat je po tome što spaja najbolje odlike apartmana – udobnost, autonomiju, prostranost – s hotelskim uslugama.

U ovom trenutku, Orbis upravlja mrežom od 117 hotela, strateški je partner i jedini nosilac master franšize za brendove francuske hotelske grupe AccorHotels. Ima pravo da razvija mrežu hotela pod brendovima Sofitel, Pullman, M Gallery, Novotel, Mercure, ibis, ibis Styles i ibis budget – u 16 zemalja Srednje i Istočne Evrope, među kojima su i Slovenija, Hrvatska, Srbija, Bosna i Hercegovina, Makedonija.