Pored uspeha u širenju franšizne mreže, „Malac genijalac“ može da se pohvali i uspesima dece koja pohađaju ovu školu

„Genijalci“ na juniorskom Svetskom šampionatu u mentalnoj aritmetici u Nemačkoj
Utorak
21.11.2017.
Škola mentalne aritmetike „Malac genijalac“ nastavlja da širi mrežu u Srbiji, a koncept su kroz franšizu preneli i na nekoliko novih tržišta.
 

Za samo dve godine postojanja, mreža škola mentalne aritmetike „Malac genijalac“ proširila se u Srbiji „poput požara“. Međutim, ova škola je postala i primer domaće franšize koja s podjednakim uspehom može da se razvija u inostranstvu. Ne samo zato što je jezik matematike univerzalan, kako kažu u „Malcu genijalcu“, već i zato što primalac ove franšize dobija celovit i „zaokružen“ franšizni paket, koji, između ostalog, uključuje prenos znanja, obuku, udžbenike, patentirane internet portale, sve potrebne aplikacije...

Ovo je koncept koji, uz razumno ulaganje, omogućava brz povraćaj investicije i dobru zaradu. Za razliku od većine drugih ponuda, „Malac genijalac“ je dinamičan i sveobuhvatan koncept. Postojeću ponudu stalno unapređujemo i inoviramo tako što uvodimo nove licencirane ili kreirane obrazovne programe i kurseve. Na taj način, svim svojim partnerima obezbeđujemo ne samo kontinuiran i stabilan razvoj, već i vodeću ulogu na tržištu obrazovanja – objasnio je svojevremeno za naš portal Vladimir Novicki, vlasnik i tvorac koncepta „Malac genijalac“.

Širenje franšizne mreže u inostranstvu, stoga, ne dolazi kao iznenađenje. Osim što su nedavno potpisani franšizni ugovori za nova tržišta, broj školica „Malac genijalac“ raste i u zemljama u kojima već posluju – Srbiji, Bosni i Hercegovini i Mađarskoj.

Škola po škola...

U septembru ove godine „Malac genijalac“ je počeo sa radom u Crnoj Gori. U toj zemlji trenutno posluje osam škola, i sve su smeštene u većim gradovima. Nedavno su potpisani ugovori o master franšizi za Slovačku i Hrvatsku, tako da će od februara 2018. prve škole biti otvorene u Bratislavi i Splitu. U Cirihu (Švajcarska) otvorena je, pak, single unit franšiza.

U Srbiji je „porodica“ i najbrojnija – od septembra je počelo sa radom tridesetak školica te ih na ovom tržištu ukupno posluje 59, od čega su četiri u vlasništvu davaoca franšize, a 55 su franšizni centri.

U Bosni i Hercegovini su takođe otvorene nove škole, pa pored Banjaluke i Bijeljine, „Malac genijalac“ radi u Sarajevu, Tuzli, Brčkom, Mostaru. U BIH ukupno ima 15 škola ovog franšiznog sistema.

Početkom 2017. godine prva škola „Malac genijalac“ je otvorena u Mađarskoj, a u međuvremenu su sa radom počele još četiri škole u toj zemlji.

Vladimir Novicki napominje da, pored uspeha u širenju franšizne mreže, mogu da se pohvale i uspesima dece koja pohađaju školu „Malac genijalac“. – Nakon što smo, po oceni kolega iz inostranstva, odlično organizovali međunarodnu olimpijadu u mentalnoj aritmetici u Beogradu, dobili smo poziv za prestižno takmičenje na svetskom nivou. Troje naših đaka učestvovalo je na juniorskom Svetskom šampionatu u mentalnoj aritmetici u Nemačkoj – kaže Novicki.


Vesna Lapčić
saradnik