Malac genijalac Voždovac / Javni čas na kraju školske godine
Ponedeljak
16.07.2018.
„Malac genijalac“, franšizni lanac škola mentalne aritmetike, organizovao je nedavno međunarodnu Olimpijadu u mentalnom računanju. Ujedno, ova škola u mreži ima sve više franšiznih jedinica, ali i novo tržište.
 

Vladimir Novicki, osnivač škole mentalne aritmetike „Malac genijalac“, kaže da će od septembra nove škole početi sa radom i u Makedoniji. – Primalac master franšize za Makedoniju je Ivan Majski, mladi poslovni čovek iz Beograda. Majski ima bogato poslovno iskustvo iz oblasti edukacije, a na novi korak se odlučio zajedno sa lokalnim partnerom iz Makedonije. U planu je da od septembra startuje nastava na nekoliko lokacija u Skoplju, Kumanovu, Ohridu, Velesu – kaže Novicki.

Pored toga što započinju poslovanje na makedonskom tržištu, „Malac genijalac“ nastavlja da širi mrežu i na tržištima na kojima već posluje.

Nakon prve škole u Splitu, otvorene su nove franšizne jedinice u Rijeci, Osjeku i Šibeniku. Do jeseni je, kako kaže Novicki, u planu otvaranje škola u još nekoliko gradova u Hrvatskoj.

U Srbiji, od septembra, prema njegovim rečima, sa radom će početi novi franšizni centri u beogradskoj opštini Rakovica, kao i gradovima Temerinu, Raški i Ivanjici. U Bosni i Hercegovini je otvoreno desetak novih centara – u Tuzli, Zenici, Vitezu, Modriči, Zvorniku i drugim mestima.

U Crnoj Gori otvorene su nove škole na Cetinju i u Pljevljima.

Međunarodna Olimpijada u mentalnom računanju

Početkom juna u Beogradu je organizovana i velika međunarodna Olimpijada u mentalnom računanju. Olimpijadu je otvorio ataše za kulturu ambasade Japana u Srbiji Jukini Gonda. Na ovoj manifestaciji učestvovalo je oko 1.200 takmičara uzrasta od 5 do 12 godina, koji su pohađaju program škole „Malac genijalac“.  – Osnovni cilj Olimpijade bilo je stvaranje stimulativne atmosfere u kojoj bi deca, koja su vredno radila na razvijanju svojih intelektualnih potencijala, promovisala svoja dostignuća i bila nagrađena za uloženi trud – kaže Novcki.

„Malac genijalac“ u ovom trenutku posluje u osam zemalja. U celokupnoj franšiznoj mreži deluje115 škola, od čega u Srbiji 65, Bosni i Hercegovini 23, Mađarskoj 10, Crnoj Gori 11, Švajcarskoj jedna, Hrvatskoj četiri i Slovačkoj jedna. Pripreme za otvaranje škola u Makedoniji su u toku.


Olimpijada u mentalnom računanju / Beograd, jun 2018.
Vesna Lapčić
saradnik