Belgijska poslastica u Beogradu
Pored čokolade, jedna od najpopularnijih belgijskih poslastica je svakako vafl. Ovaj kolač se u različitim varijantama pravi u mnogim delovima sveta, ali su svetsku slavu stekle ipak belgijske vafle. Tamošnji poslastičari se, istina, ponose što imaju neverovatno dugu tradiciju - najpoznatije vafle se, recimo, već šest vekova prave u Liježu i sinonim su za ovu belgijsku poslasticu. Pod brendom Avgustin, originalne belgijske vafle se od sada mogu probati i u Beogradu.
Naime, franšizu za vafl-bar razvila je i širi belgijska porodica Pifer, a nedavno su u okviru beogradskog hotela BAH i u Tržnom centru Delta City otvorena dva franšizna Avgustin Waflle&Ice bara. Primalac ove franšize koja se uspešno širi u Evropi, Aziji i Americi je Vladimir Todorović, vlasnik kompanije Todor. Kako je najavljeno u zvaničnom saopštenju, namera vlasnika franšize je da se ovakvi vafl-barovi otvore u svim većim gradovima u Srbiji, ali i Crnoj Gori.
Todorović, koji je ujedno suvlasnik i partner u hotelu BAH i Avgustin baru, kaže da je širenje barova pod ovim brendom samo početak saradnje sa belgijskom kompanijom. Naredni korak je distribucija ovih poslastica kroz maloprodajne objekte, a naredne godine i otvaranje proizvodnog pogona. Do tada, vafle će uvoziti iz Belgije, a peći u Srbiji.
- Avgustin je izuzetan belgijski brend koji je naišao na odličan prijem širom Evrope, Azije i Amerike. Za nas je vafl i sladoled bar svakako način da domaćim gostima ponudimo nešto za nas novo, ali kvalitetno i drugačije. Verujemo i u širi privredni potencijal ove saradnje, od maloprodaje i ugostiteljstva ove godine, do pokretanja lokalnog proizvodnog pogona u Srbiji u 2014. Prepoznajemo stoga i značajan izvozni potencijal, s obzirom da proizvodnja trenutno postoji samo u dve Evropske zemlje, a geografski položaj Srbije značajno doprinosi izvozu u zemlje širom Evrope - izjavio je Todorović.
Augustin Pifer, vlasnik kompanije “Les gaufres d`Augustin”, koja je vlasnik brenda Avgustin, kaže da njegova porodica ima dugu tradiciju u pekarstvu i poslastičarstvu. - Asortiman je kontinuirano širen i od 1962. godine kada smo ispekli prve liške vafle, uspesi su se samo nizali. Između belgijskih čokolada i belgijskih piva, uspeo sam da stvorim i razvijem Avgustin, brend belgijskih vafli u kojima danas, s ponosom mogu da kažem, uživaju ljudi širom sveta - rekao je Pifer.
Da bi upotpunio ugođaj i učinio ga autentičnim, Avgustin bar u svojoj ponudi ima kvalitetan sladoled i džemove od organskog voća.
Prema opštim informacijama sa zvaničnog sajta kompanije "Les gaufres d`Augustin", potencijalnim primaocima franšize se uglavnom daju dve mogućnosti za pokretanje bara pod ovim brendom. Naime, vlasnici kafića, restorana, pekara, prodavnice slatkiša mogu samo da dodaju u svoju ponudu ove vafle. Neophodno je samo da obezbede prostor za mali Avgustin štand, i kako kaže davalac, u kratkom roku mogu da očekuju rast prihoda. Davalac ističe da je ključ uspeha i u tome da potrošači vide kako se pripremaju vafle. Druga mogućnost je otvaranje samostalnog štanda. U tom slučaju, primalac postaje „nomadski“ trgovac koji može po svojoj volji pronalaziti mesta na kojima će prodavati ovu poslasticu, navodi se na zvaničnom sajtu.
POGLEDAJTE ČLANKE
Počelo je s proizvodnjom kraft piva. Danas je Točionica zaokružen ugostiteljski koncept. Osim što je poznata po pivu, burgerima i kafama, sada se pozicionira i kao sistem koji nudi franšizu.
Zagrebački fast-casual lanac Koykan World Food namerava da ubrza franšizni razvoj te kreće u kampanju prikupljanja sredstava putem FunderBeam platforme.
Nakon što se povukao iz profesionalnog sporta, jedan od najuspešnijih slovačkih tenisera Kamil Čapkovič postao je primalac franšize McDonald‘s-a. Šta ga je privuklo ovom brendu?
Još jedan američki lanac brze hrane ulazi u igru na evropsko tržište. Šta nudi Slim Chickens i za koja tržišta su zainteresovani?
Zahvaljujući snažnom franšiznom razvoju, grčki lanac kafeterija MIKEL Coffee Company prerastao je u međunarodni brend. Šta je potrebno za uzimanje franšize?
NAJČITANIJE
Franšiza je oblik saradnje između nezavisnih preduzetnika. Davalac franšize nudi svoj "know-how" i brend, a zauzvrat naplaćuje naknadu od primalaca franšize, koji tom naknadom stiču pravo i mogućnost da koriste dokazanu poslovnu ideju.
Bračni par Gordana i Saša Perić iz Subotice postali su primaoci Mobile Outfitters franšize, specijalizovane za usluge zaštite i stilizovanja mobilnih telefona i drugih uređaja visokokvalitetnim folijama, u avgustu 2023. godine.
Kako su trojica preduzetnih momaka napravila biznis od ćureće pršutice?
Među glavne odredbe koje regulišu Ugovor o franšizingu treba uvrstiti i odredbe Zakona o obligacionim odnosima
Mobile Outfitters, američka franšiza specijalizovana za usluge zaštite i stilizovanja mobilnih telefona kvalitetnim folijama, nastavlja razvoj na tržištima Balkana.
POPULARNO NA FORUMU
Papa John's osvaja Kinu
Sjajno svjedočanstvo, moje ime je Ivan Marković. Imam dobre vijesti za sve zajmoprimce, poslovne ljude, državne radnike, studente, itd.. Imajte na umu da je ovo sjajno...
Više od italijanskog restorana
Sjajno svjedočanstvo, moje ime je Ivan Marković. Imam dobre vijesti za sve zajmoprimce, poslovne ljude, državne radnike, studente, itd.. Imajte na umu da je ovo sjajno...
Knedle stižu u Zagreb
Sjajno svjedočanstvo, moje ime je Ivan Marković. Imam dobre vijesti za sve zajmoprimce, poslovne ljude, državne radnike, studente, itd.. Imajte na umu da je ovo sjajno...
Riblji delikatesi i franšiza
Sjajno svjedočanstvo, moje ime je Ivan Marković. Imam dobre vijesti za sve zajmoprimce, poslovne ljude, državne radnike, studente, itd.. Imajte na umu da je ovo sjajno...
Nova franšiza u susedstvu
Sjajno svjedočanstvo, moje ime je Ivan Marković. Imam dobre vijesti za sve zajmoprimce, poslovne ljude, državne radnike, studente, itd.. Imajte na umu da je ovo sjajno...
Pizza Hut budućnosti
Sjajno svjedočanstvo, moje ime je Ivan Marković. Imam dobre vijesti za sve zajmoprimce, poslovne ljude, državne radnike, studente, itd.. Imajte na umu da je ovo sjajno...
Japanska kuhinja u malom formatu
Sjajno svjedočanstvo, moje ime je Ivan Marković. Imam dobre vijesti za sve zajmoprimce, poslovne ljude, državne radnike, studente, itd.. Imajte na umu da je ovo sjajno...
Japanska kuhinja u malom formatu
Sjajno svjedočanstvo, moje ime je Ivan Marković. Imam dobre vijesti za sve zajmoprimce, poslovne ljude, državne radnike, studente, itd.. Imajte na umu da je ovo sjajno...