Kako do ideja za pokretanje posla?

Svaka od prezentacija franšiznog sistema sadrži detaljne informacije o tome čime se kompanija bavi, da li je usmerena na trgovinu ili uslužnu delatnost. Prezentacija daje i precizne informacije o profilu potencijalnog primaoca franšize, uslovima saradnje i zahtevima koje treba da ispuni pre nego što postane deo sistema.
Ponedeljak
29.12.2014
U našem Katalogu franšiza mogu se pronaći kompanije i franšizni sistemi koji žele da svoje poslovno iskustvo i znanje podele s preduzetnim ljudima iz ovog regiona.
 

Mesta na kojima se mogu pronaći inspiracija ili ideje za pokretanje samostalnog posla – ima mnogo. U poslednje vreme, zainteresovani najčešće traže informacije na internetu, gde postoji veliki broj sajtova koji, između ostalog, prate i tržište franšiza. Međutim, ono što može da se nađe uglavnom su vrlo kratki opisi i šture informacije, tako da je ponekad teško razumeti šta kompanije nude u franšiznom paketu, koje uslove treba da ispuni potencijalni primalac franšize, ili kakvu podršku može da očekuje od sistema u budućnosti. Među sajtovima koji nude ideje za pokretanje posla nalazi se i portal Franchising.rs, jedinstvena platforma za franšizne sisteme koji bi želeli da predstave svoje dokazane poslovne modele.

Svakog meseca, portal Franchising.rs poseti oko 10.000 jedinstvenih posetilaca. Najveći broj njih privuče Katalog franšiza, gde se mogu pronaći konkretne ideje za pokretanje posla. Broj brendova u Katalogu se menja iz dana u dan, budući da raste broj kompanija koje se odlučuju da svoje koncepte prikažu i približe preko Kataloga franšiza. Šta ih je navelo na to?

– Razlozi su brojni. Pre svega, Franchising.rs je jedini portal u ovom regionu koji je u potpunosti posvećen oblasti franšizinga. Pored toga što pišemo o franšiznim sistemima, svakodnevno objavljujemo vesti i najnovije informacije iz sveta franšiza. To uključuje i razgovore s predstavnicima franšiznih sistema, koji će objasniti kako se posao razvija, ali i s primaocima franšize, koji će otvoreno pričati o svom odnosu i saradnji sa kompanijom koja daje franšizu. Mi smo, praktično, jedino pravo mesto za sve one koje zanima franšizing, odnosno, ideja započinjanja sopstvenog posla. Time je naš Katalog idealno mesto i za predstavljanje franšiznih sistema zainteresovanim kandidatima, te se franšizni i partnerski sistemi u sve većem broju i kod nas odlučuju za ovakav vid oglašavanja. Baš kao što je to praksa i slučaj u razvijenijm zemljama. Primera radi, u Češkoj se na našima portalima godišnje oglasi 120 sistema, a u Poljskoj više od 400. Kako je to praksa koja funkcioniše godinama, jasno je koliko je ovaj jednostavan i pristupačan alat, zapravo, vrlo efikasan! Katalog je mesto na kome se sam sistem predstavlja kandidatima osnovnim informacijama o sistemu, načinima kontakta, potrebnim uslovima... ali i mesto na kome se odmah vidi i mnogo, mnogo više o samom sistemu kroz naše redakcijske tekstove, kao i komentare čitalaca na Forumu, recimo – objašnjava Igor Bogojević, direktor kompanije Profit franchise services, izdavač portala Franchising.rs.

Katalog franšiza je vrlo jednostavan i pregledan alat koji zainteresovanim posetiocima sajta pomaže da pronađu franšizni koncept koji bi mogli da razviju kao samostalan biznis. Potencijalni primaoci franšize takođe mogu da biraju između različitih branši i modela saradnje, kao što mogu i da uporede sisteme koji posluju u istoj branši.

Svaka od prezentacija franšiznog sistema sadrži detaljne informacije o tome čime se kompanija bavi, da li je usmerena na trgovinu ili uslužnu delatnost. Prezentacija daje i precizne informacije o profilu potencijalnog primaoca franšize, uslovima saradnje i zahtevima koje treba da ispuni pre nego što postane deo sistema. Dodatno, prezentacije su povezane s arhivom članaka o sistemu koji su objavljeni na portalu, što zainteresovanim preduzetnicima omogućuje da vide kako su se sistem i franšizna mreža razvijali kroz vreme.


Više informacija o oglašavanju u Katalogu franšiza i partnerskih sistema
Više informacija o oglašavanju u Katalogu franšiza i partnerskih sistema
Kontakt podaci
Kontakt podaci
If you see this, leave this form field blank
Jaroslav Novák Wunderman
Nataša Bogojević
Novinar