Škola matematike računa na preduzetne

Modni brend CIPO&Baxx je lansiran 1996. u Njemačkoj. U Poljsku je ušao 2009. godine. Predstavnici tvrtke sada traže partnere i u zemljama ove regije.
Sreda
02.04.2014
Škola matematike 2plus2 iz Poljske traži preduzetnike koji su zainteresovani da otvore edukativne centre pod ovom franšizom i u Srbiji.
 

Prva Škola matematike 2plus2  otvorena je 2010. u Poljskoj. Časove matematike, fizike i hemije od tada mogu da pohađaju deca od 3 do 19 godina starosti, bez obzira da li samo žele da usavrše svoje matematičke veštine ili da savladaju gradivo u kojem zaostaju. Pre dve godine, škola je dala i prvu franšizu. Za sada, pod imenom 2plus2 otvoreno je 25 franšiznih centara u Poljskoj, dva u Ukrajini i jedan u Kazahstanu. Predstavnici kompanije, međutim, traže i preduzetnike zainteresovane za pokretanje ove škole u Srbiji, Hrvatskoj ili Sloveniji.

Marćin Krušinjski, direktor kompanije BLC, koja je i davalac franšize, kaže da je za otvaranje centra najbolje ciljati na gradove ili područja sa najmanje 15.000 stanovnika. Od svog primaoca franšize očekuju da bude preduzetna, odgovorna i komunikativna osoba, koja će znati da ostvari i održi dobar odnos sa roditeljima dece koja pohađaju školu, ali, takođe, koja će moći delotvorno da koordinira timom predavača u školi. Kako kaže, neki od njihovih primalaca franšize su i sami nastavnici matematike, fizike ili hemije - međutim - to nije nužan uslov za uzimanje franšize i otvaranje ovog edukativnog centra.

Jakub Dombrova je jedan od primalaca franšize iz Poljske, koji je u posao ušao kada je shvatio koliko ima potencijala za razvoj u ovom segmentu edukacije. – Po zvanju sam građevinski inženjer i ekonomista, i „nauka“ mi je uvek išla od ruke.  Isprva sam davao privatne časove, međutim, kada sam video koliko ima dece zainteresovane za dodatne časove, odlučio sam da odem korak dalje i otvorim „pravu“ školu. Tako sam i došao do franšize Škole matematike 2plus2.  Neposredan rad sa decom i lični kontakt je od suštinske važnosti za uspeh. Najveća nagrada je kad vidite da se kod učenika promenio stav prema matematici – kad ona za njih više nije bauk, već gradivo koje se može lako savladati i u kojem se čak može i uživati – objašnjava Jakub Dombrova.

Preduzetnik iz Srbije koji bi bio zainteresovan da otvori Školu matematike 2plus2 trebalo bi da izdvoji 1.800 evra za kupovinu master franšize, čime bi dobio ekskluzivno pravo da koristi i dalje širi brend na teritoriji koju pokriva master franšiza. Primalac može da računa na kompletan know-how, kao i konstantnu podršku u svakom segmentu vođenja škole. 

– Obrazovni sistem se konstantno menja i unapređuje, kako u Poljskoj, tako i u ostalim zemljama srednje, istočne i jugositočne Evrope. Do sada smo uspeli da otvorimo franšizne centre u Ukrajini, a nedavno i u Kazahstanu, ali želeli bismo da pronađemo partnere i u ovom delu Evrope. Da je ova vrsta posla vrlo profitabilna, dokazuje i sve veći broj naših primalaca franšize koji žele da otvore nove jedinice. Ovo je, zapravo, direktna posledica podizanja svesti kod roditelja koji razumeju koliko je važno ulagati u obrazovanje deteta – zaključuje Marćin Krušinjski.  

Više informacija o franšiznom sistemu Škole matematike 2plus2 pronaći ćete u našem Katalogu franšiza.


Nataša Bogojević
Novinar