Verujem da će ovo, pored “matičnog” bara u Dobračinoj, biti glavni reprezentativni Rakia Bar koji će poslužiti kao uzor za dalje širenje franšizne mreže. Naša očekivanja su velika zbog toga što u potpunosti verujem u primaoce franšize.
Branko Nešić, vlasnik kompanije Redesign i tvorac koncepta Rakia Bar
Četvrtak
03.04.2014.
Nova franšiza Rakia Bara otvorena je u Zemunu. Primalac franšize će testirati novu ponudu, koja bi kasnije mogla da se nađe i u ostalim franšizama ovog bara.
 

Dimitrije Stevanović, primalac franšize Rakia Bara u Zemunu, kaže da su nekoliko godina planirali da otvore ovaj bar.  – Sa davaocem franšize se poznajem sedam godina i sve vreme smo pričali o tome da treba da otvorimo Rakia Bar i u Zemunu. Konačno smo realizovali želju – kaže Stevanović.

Mada bar radi tek oko mesec dana, posetom su zadovoljni, a planiraju da uskoro otvore i letnju baštu. Ciljna grupa su im mladi i zaposleni od 25 do 45 godina, mada su primetili da ima i mlađih i starijih posetilaca od pomenute starosne granice. – Vikendima se zaista traži mesto više, budući da je atmosfera barska i klupska, što se ljudima očigledno dopada. Ponuda u Zemunu se uglavnom zasniva na restoranima i kafanama, tako da je Rakia Bar nešto potupuno novo sa ove strane reke. Iako smo mislili da tek povremeno organizujemo nastupe di-džejeva, sada nam je to neizostavni deo programa vikendom. Radnim danom je, takođe, poseta solidna, a sredinom aprila planiramo otvaranje i letnje bašte – dodaje Stevanović.

Budući da se rakija, kako on kaže, više pije u prelaznim godišnjim dobima i zimi, sezona rakija će početi od septembra, dok su sada više usmereni na prilagođavanje ponude za letnji period.

Branko Nešić, tvorac koncepta i vlasnik kompanije Redesign koja je davalac franšize, slaže se da je Zemun idealna lokacija za Rakia Bar. – Postoje ljudi iz Zemuna koji ne žele da idu čak u centar. Zemunu smo ponudili novi barski koncept koji ima elemente tradicionalnog, ali i modernog, najviše u pogledu dizajna i muzike – kaže Nešić i dodaje da ima velika očekivanja.

 – Verujem da će ovo, pored “matičnog” bara u Dobračinoj, biti glavni reprezentativni Rakia Bar koji će poslužiti kao uzor za  dalje širenje franšizne mreže. Naša očekivanja su velika zbog toga što u potpunosti verujem u primaoce franšize. Uspeh u franšizingu 99 odsto zavisi od primalaca franšize. U ovom slučaju, naše energije su se u potpunosti prepoznale, a to je najvažnije u ovom poslu – ističe Nešić.

Rakia Bar u Zemunu postaće i deo Beogradske rakija ture koja predstavlja, kako Nešić objašnjava, zabavno-profesionalnu degustaciju rakije. – Tura će biti organizovana na relaciji Dorćol-Zemun u saradnji sa Turističkom organizacijom Zemuna. Za nju su najviše zainteresovani naši ljudi koji dovode strance, međutim i sami se iznenade kada čuju priče o rakiji, njenoj istoriji, slaganju pet mezetluka sa pet različitih rakija, o načinima degustacije – objašnjava Nešić.

U ovom lokalu uvedena je i specijalna ponuda kafa u saradnji sa kafeterijom Pržionica. – Ukoliko se koncept pokaže uspešnim, biće uveden u sve ostale Rakia Barove – kaže Nešić.

 


Vesna Lapčić
saradnik

POPULARNO NA FORUMU

Papa John's osvaja Kinu

Sjajno svjedočanstvo, moje ime je Ivan Marković. Imam dobre vijesti za sve zajmoprimce, poslovne ljude, državne radnike, studente, itd.. Imajte na umu da je ovo sjajno...

2 komentara
poslednji 25.01.2022.
Više od italijanskog restorana

Sjajno svjedočanstvo, moje ime je Ivan Marković. Imam dobre vijesti za sve zajmoprimce, poslovne ljude, državne radnike, studente, itd.. Imajte na umu da je ovo sjajno...

1 komentara
poslednji 25.01.2022.
Knedle stižu u Zagreb

Sjajno svjedočanstvo, moje ime je Ivan Marković. Imam dobre vijesti za sve zajmoprimce, poslovne ljude, državne radnike, studente, itd.. Imajte na umu da je ovo sjajno...

1 komentara
poslednji 25.01.2022.
Riblji delikatesi i franšiza

Sjajno svjedočanstvo, moje ime je Ivan Marković. Imam dobre vijesti za sve zajmoprimce, poslovne ljude, državne radnike, studente, itd.. Imajte na umu da je ovo sjajno...

2 komentara
poslednji 25.01.2022.
Nova franšiza u susedstvu

Sjajno svjedočanstvo, moje ime je Ivan Marković. Imam dobre vijesti za sve zajmoprimce, poslovne ljude, državne radnike, studente, itd.. Imajte na umu da je ovo sjajno...

1 komentara
poslednji 25.01.2022.
Pizza Hut budućnosti

Sjajno svjedočanstvo, moje ime je Ivan Marković. Imam dobre vijesti za sve zajmoprimce, poslovne ljude, državne radnike, studente, itd.. Imajte na umu da je ovo sjajno...

1 komentara
poslednji 25.01.2022.
Japanska kuhinja u malom formatu

Sjajno svjedočanstvo, moje ime je Ivan Marković. Imam dobre vijesti za sve zajmoprimce, poslovne ljude, državne radnike, studente, itd.. Imajte na umu da je ovo sjajno...

2 komentara
poslednji 25.01.2022.
Japanska kuhinja u malom formatu

Sjajno svjedočanstvo, moje ime je Ivan Marković. Imam dobre vijesti za sve zajmoprimce, poslovne ljude, državne radnike, studente, itd.. Imajte na umu da je ovo sjajno...

2 komentara
poslednji 25.01.2022.