Braničevo dobija novi Jysk

Četvrtak
17.04.2014
U Požarevcu je danas svečano otvorena prodavnica danskog lanca za uređenje doma Jysk.
 

Ovo je dvadeset drugi maloprodajni objekat danskog lanca u Srbiji. Novi prodajni prostor se nalazi u okviru poslovno-trgovinskog centra Enel, gde svoje poslovnice već imaju i salon nameštaja Simpo i Centar bele tehnike. Jysk-ova prodavnica imaće osam zaposlenih i prostiraće se na 820 kvadratnih metara.

Balkan Fun Macedonia

Zanimljivo je da je svečano otvaranje proteklo u "skandinavskom maniru" - prilično nenametljivo, bez prevelike pompe, svečanih govora i zvaničnika, što je inače karakteristično za ova podneblja. Međutim, među radnicima koji su dočekali prve kupce mogla se čuti i "ijekavica" - očekujući veliki broj zainteresovanih, Jysk je doveo i određen broj iskusnih radnika iz svojih prodavnica iz Srbije, ali i iz Hrvatske, da pomognu kolegama iz Požarevca. 

Maloprodajnu mrežu Jysk uspešno širi na četiri tržišta u regionu - u Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini. – Sve radnje koje rade duže od godinu dana beleže pozitivne rezultate na sva četiri tržišta. Očekujemo da će se to tako nastaviti i u ovoj godini i da će takve rezultate imati sve nove prodavnice – izjavio je nedavno za naš portal Zoran Matulić, koordinator prodaje i marketinga kompanije Jysk West Balkan.

Jysk je u Srbiji prisutan od 2011. godine, a dalje širenje mreže i otvaranje novih prodavnica jedan je od osnovnih ciljeva kompanije u ovom regionu. - U Srbiji smo, takoreći, na „pola puta“, baš kao i u Bosni i Hercegovini, gde bi trebalo da bude bar duplo više prodavnica - potvrdio je nedavno Matulić.

Balkan Fun 2013


Jaroslav Novák Wunderman
Nataša Bogojević
Novinar