Do idealne figure kroz franšizu

Primalac franšize za naknadu od 300 evra godišnje dobija dvodnevnu profesionalnu obuku koja uključuje i znanje o radu sa klijentima, tehnikama prodaje, izradi programa tretmana i programa ishrane, kao i korišćenju sprava i pravilnim tehnikama vežbanja. Davalac franšize svojim partnerima dobavlja sav potreban komercijalni materijal i predloge za promotivne kampanje.
Utorak
29.04.2014
Poljski lanac salona za oblikovanje i negu tela Studio Figura ima poslovnice širom sveta. Kompanija traži i primaoce franšize u zemljama ovog regiona.
 

Deset godina poslovnog iskustva i skoro 700 poslovnica širom sveta, sopstvena fabrika za proizvodnju licencirane opreme za oblikovanje tela (Roll-Shaper®, Vacu-Shaper®, Infra-Shaper® Swan), ali i proizvodnja dodataka ishrani – sve su ovo dostignuća kojima može da se pohvali Studio Figura, lanac profesionalnih salona za mršavljenje i negu tela. Samo od početka ove godine, novi saloni pod brendom Studio Figura otvoreni su u Poljskoj, Grčkoj, Švedskoj i Norveškoj, a odnedavno, kompanija traži primaoce franšize za pokretanje posla u Mađarskoj, Rumuniji i zemljama ovog regiona – Srbiji i Sloveniji. Studio Figura, pored toga, posluje i na tržištima Litvanije, Letonije, Rusije, Izraela, Hrvatske, Španije, Bugarske i Belorusije.

– Kada smo pre 10 godina u jednom poljskom gradiću od svega 5.000 stanovnika otvorili prvi Studio Figura, niko nije mogao ni da zamisli da će deset godina kasnije ovaj koncept biti poznat u desetinama zemalja širom sveta – kaže Katažina Paluškjevič, direktorka marketinga u kompaniji Studio Figura International. – Međutim, stavili smo akcenat na kontinuiran razvoj, i zato smo svake godine na tržište plasirali novi proizvod. I to ne radimo ni zarad sertifikata ni zbog nagrada. Nama je najvažanije da pomognemo svojim poslovnicama, da im dajemo stalnu podršku, da ih savetujemo i pokažemo kako da rastu i da dovedu svoje klijente do dobrih rezultata – kaže Paluškjevič.

Da bi primalac franšize Studio Figura pokrenuo posao, potrebno je da izdvoji između 12.000 i 50.000 evra, što zavisi od veličine i nivoa opremljenosti salona – a na osnovu datih karakteristika prostora, u sedištu kompanije se izrađuje detaljan biznis plan. U većini slučajeva, potreban je lokal od 50 do 100 kvadratnih metara. Primalac franšize izdvaja 300 evra godišnje za licencu (franšiznu naknadu) i podršku koju dobija iz sedišta kompanije.

Odlučili smo se za nisku naknadu, jer razmišljamo globalno. Za nas je najbitnije da salon dobro radi i da funkcioniše. Pošto i sami vodimo jedan salon, shvatili smo da oprema sama po sebi – čak i kad je najbolja  nije dovoljna za održivo poslovanje. Zato smo spremni da svojim partnerima prenesemo sve svoje iskustvo i znanje kako i da zarade novac – kaže Paluškjevič.

Više informacija o franšiznom sistemu Studio Figura pogledajte u našem Katalogu franšiza.


Jaroslav Novák Wunderman
Nataša Bogojević
Novinar