Gonul Kahvesi otvoren u Sarajevu

Gonul Kahvesi u Sarajevu je prva franšizna kafeterija ovog brenda van Turske.
Utorak
29.04.2014
Kao što je najavljeno početkom godine, turski lanac kafeterija Gonul Kahvesi, otvorio je prvu franšiznu kafeteriju u Sarajevu.
 

Prva kafeterija pod brendom poznatog turskog lanca Gonul Kahvesi svečano je otvorena krajem aprila u Sarajevu. Kafeterija se nalazi u tržnom centru Sarajevo City Center. Kafeterija u Sarajevu je, inače, prvi lokal ovog brenda koji je otvoren van Turske. U Bosnu i Hercegovinu je stigao preko kompanije Universal Consulting Group sa kojom je Gonul Kahvesi potpisao ugovor o master franšizi za sve zemlje bivše Jugoslavije.

Yaman Yardimci, vlasnik lanca kafeterija Gonul Kahvesi, izjavio je za Anadolu Agency da je Sarajevo samo prvi u nizu gradova koji će dobiti kafeteriju ovog lanca. Sledeća destinacija van Turske je Dubaji. – Gonul Kahvesi je prvi lanac kafeterija u Turskoj, a imamo podružnice širom Turske. Poznati smo po vrlo dobroj i kvalitetnoj kafi – izjavio je Yardimci.

Na matičnom tržištu, pod ovim brendom posluje skoro 70 kafeterija u svim većim, ali i manjim gradovima te zemlje. Osim turske kafe, koja se u šest različitih vrsta nudi u ovoj kafeteriji, posetioci mogu probati još i turski čaj, razne vrste sladoleda i kolača iz svih delova Turske.


Vesna Lapčić
Novinar