Ivanjica na franšiznoj mapi

U Sjedinjenim Američkim Državama McDonald’s ima više od 14.200 restorana. Čak 90 posto restorana se nalazi u rukama primatelja franšize.
Četvrtak
15.05.2014
Franšiznom lancu „Dve šmizle” uskoro će se pridružiti još jedna franšiza u Ivanjici. Ugovor je potpisan, poslednje pripreme pred otvaranje radnje su u toku.
 

Milica Gavrilović, vlasnica kompanije i brenda modnog nakita „Dve šmizle”, kaže da su primaoci franšize iz Ivanjice mladi, preduzetni ljudi koji već imaju sopstveni biznis. – Radi se o preduzimljivom mladom bračnom paru, zbog čega mislim da će poslovati uspešno, uprkos krizi. Suprug već ima svoju firmu, a supruga je htela da se bavi „ženskom” delatnošću, da ima svoj posao i bude nezavisna – kaže Gavrilović.

Primaoci franšize su, kako ona kaže, u brendu „Dve šmizle” prepoznali mogućnost za dobro poslovanje. – Odlučili su da u samom početku supruga Sanja i sama radi u radnji, jer veruje da posao najbolje može da razradi sam vlasnik, a sem toga, obožava nakit. Spojila je, zapravo, lepo sa korisnim – dodaje Gavrilović. 

U franšiznom sistemu „Dve šmizle” trenutno posluje 12 franšiza i sedam franšiznih kornera u Srbiji, kao i 20 franšiznih kornera u Crnoj Gori i 2 franšizne radnje u Bosni i Hercegovini. Pored toga, kompanija ima i osam radnji u svom vlasništvu – sedam u Beogradu i jednu u Novom Sadu.


Vesna Lapčić
Novinar