Grof iz Firence u Ziri

Franšizne radnje italijanskog modnog brenda Conte of Florence biće uskoro otvorene i na Kopaoniku i u Budvi.
Ponedeljak
19.05.2014
U Beogradu je nedavno otvorena franšizna radnja italijanskog brenda Conte of Florence. Primalac franšize za zemlje bivše Jugoslavije najvaljuje širenje mreže.
 

Prva franšizna radnja brenda Conte of  Florence otvorena je u Zira Shopping Centru u Beogradu. Sanja Đorđević, vlasnica kompanije Velvet Sport, nosioca master franšize za zemlje bivše Jugoslavije, kaže da će radnja ovog brenda uskoro biti otvorena na Kopaoniku, a u julu se očekuje i otvaranje radnje u Crnoj Gori, u Budvi.

– Kao nosioci master franšize, mi ćemo dati franšizu za otvaranje radnje Conte of  Florence u Budvi našem dugogodišnjem partneru, vlasniku kompanije Time Marine. Naime, on u tržnom centru IQ plaza u Budvi već ima multibrend radnju po ugledu na naše Velvet Sport radnje i samim tim, nije mu nepoznata saradnja za koju bismo mogli reći da je bliska franšiznoj – budući da smo mu preneli know-how u pogledu uređenja enterijera, odabira i nabavke robe, a ima i pristup našoj bazi kupaca. Čak i kupce iz Beograda upućujemo na tu radnju kada borave u Crnoj Gori – međutim, ona ne posluje pod našim imenom. Naš partner će, s druge strane, postati primalac franšize za brend Conte of Florence, a ta radnja bi trebalo da se otvori u julu ove godine  – objašnjava Đorđević.

Radnju u Beogradu su, pak, otvorili u tržnom centru Zira kako bi testirali tržište i prvi pokazatelji su odlični. – Odjek potrošača je odličan. Ziru smo izabrali kako bismo uskladili troškove cene zakupa sa projektovanim prometom. U ovom šoping centru cene zakupa su niže nego u drugim većim tržnim centrima u Beogradu. Pri tome, naša multibrend radnja Velvet Sport nalazi se u istom tržnom centru – objašnjava Đorđević zašto su se odlučili za ovu lokaciju.

Davaoci franšize Conte of  Florence pomogli su i finansijski i savetodavno – prvenstveno pri uređenju enterijera radnje i marketinškim kampanjama, jer je i njima, kako kaže Sanja Đorđević, bilo važno da “Grof iz Firence” na tržištu Srbije dobije reprezentativnu monobrend radnju.

Ona kaže da svi potrošači sa stilom i ukusom, uglavnom stariji od 16 godina, mogu da pronađu neki komad garderobe za sebe. Conte of  Florence je spoj anglo i florentinske kulture, engleske perfekcije i romantične florentinske gracioznosti. U kolekciji postoje linije za skijanje, golf i jedrenje, širok spektar boja, dezena, materijala.

 I pre nego što su pokrenuli franšizu, u svojim multibrend radnjama Velvet Sport  je prodavao ovaj italijanski brend. – Budući da jako dugo sarađujemo sa italijanskom kompanijom, procenili smo da saradnja može da bude podignuta na viši nivo – kaže Đorđević.

Kompanija Velvet Sport ima svoje tri multibrend radnje pod istim nazivom u Beogradu, na Kopaoniku i Zlatiboru. U ponudi su uglavnom sportski luksuzni brendovi među kojima su Bogner, Giro, Lackner, Descente, Eisbar. Kompanija posluje već dvadeset godina.


Vesna Lapčić
Novinar