19.05.2014

Grof iz Firence u Ziri

U Beogradu je nedavno otvorena franšizna radnja italijanskog brenda Conte of Florence. Primalac franšize za zemlje bivše Jugoslavije najvaljuje širenje mreže.

Prva franšizna radnja brenda Conte of  Florence otvorena je u Zira Shopping Centru u Beogradu. Sanja Đorđević, vlasnica kompanije Velvet Sport, nosioca master franšize za zemlje bivše Jugoslavije, kaže da će radnja ovog brenda uskoro biti otvorena na Kopaoniku, a u julu se očekuje i otvaranje radnje u Crnoj Gori, u Budvi.

Conte of Florence, kolekcija Fot. Conte of Florence

Franšizne radnje italijanskog modnog brenda Conte of Florence biće uskoro otvorene i na Kopaoniku i u Budvi.

– Kao nosioci master franšize, mi ćemo dati franšizu za otvaranje radnje Conte of  Florence u Budvi našem dugogodišnjem partneru, vlasniku kompanije Time Marine. Naime, on u tržnom centru IQ plaza u Budvi već ima multibrend radnju po ugledu na naše Velvet Sport radnje i samim tim, nije mu nepoznata saradnja za koju bismo mogli reći da je bliska franšiznoj – budući da smo mu preneli know-how u pogledu uređenja enterijera, odabira i nabavke robe, a ima i pristup našoj bazi kupaca. Čak i kupce iz Beograda upućujemo na tu radnju kada borave u Crnoj Gori – međutim, ona ne posluje pod našim imenom. Naš partner će, s druge strane, postati primalac franšize za brend Conte of Florence, a ta radnja bi trebalo da se otvori u julu ove godine  – objašnjava Đorđević.

Radnju u Beogradu su, pak, otvorili u tržnom centru Zira kako bi testirali tržište i prvi pokazatelji su odlični. – Odjek potrošača je odličan. Ziru smo izabrali kako bismo uskladili troškove cene zakupa sa projektovanim prometom. U ovom šoping centru cene zakupa su niže nego u drugim većim tržnim centrima u Beogradu. Pri tome, naša multibrend radnja Velvet Sport nalazi se u istom tržnom centru – objašnjava Đorđević zašto su se odlučili za ovu lokaciju.

Davaoci franšize Conte of  Florence pomogli su i finansijski i savetodavno – prvenstveno pri uređenju enterijera radnje i marketinškim kampanjama, jer je i njima, kako kaže Sanja Đorđević, bilo važno da “Grof iz Firence” na tržištu Srbije dobije reprezentativnu monobrend radnju.

Ona kaže da svi potrošači sa stilom i ukusom, uglavnom stariji od 16 godina, mogu da pronađu neki komad garderobe za sebe. Conte of  Florence je spoj anglo i florentinske kulture, engleske perfekcije i romantične florentinske gracioznosti. U kolekciji postoje linije za skijanje, golf i jedrenje, širok spektar boja, dezena, materijala.

 I pre nego što su pokrenuli franšizu, u svojim multibrend radnjama Velvet Sport  je prodavao ovaj italijanski brend. – Budući da jako dugo sarađujemo sa italijanskom kompanijom, procenili smo da saradnja može da bude podignuta na viši nivo – kaže Đorđević.

Kompanija Velvet Sport ima svoje tri multibrend radnje pod istim nazivom u Beogradu, na Kopaoniku i Zlatiboru. U ponudi su uglavnom sportski luksuzni brendovi među kojima su Bogner, Giro, Lackner, Descente, Eisbar. Kompanija posluje već dvadeset godina.

Vesna Lapčić

Novinar
Piši autoru

želite više?

newsletter Franchising.rs

If you see this, leave this form field blank