27.05.2014

Novi Claire’s Store u Novom Sadu

Druga franšizna radnja brenda Claire’s, jednog od lidera u prodaji nakita i aksesoara za devojčice i tinejdžerke, otvorena je u Novom Sadu.

Američka kompanija Claire's stigla je na tržište Srbije početkom godine, kada je i otvorena prva radnja u Novom Sadu. Primalac master franšize za zemlje bivše Jugoslavije i Albaniju je kompanija Claire's Balkan. Sredinom maja, samo nekoliko meseci nakon otvaranja prve, brend je otvorio i drugu radnju u Novom Sadu, ovog puta u Big CEE Shopping Centru. Početkom godine, takođe je najavljeno da bi franšizne radnje nakon Srbije trebalo da budu otvorene i u Hrvatskoj i Sloveniji.

Claire's, nakit Fot. Claire’s Balkan

Claire’s je poznati američki brend nakita i modnih dodataka za devojčice do 18 godina. Drugu franšiznu radnju otvorio je sredinom maja u Novom Sadu.

Brend Claire's prisutan je u 45 zemalja direktno ili kroz franšizu, navodi se u poslednjem izveštaju iz februara ove godine. Prema podacima iz ovog izveštaja, pod brendom Claire's posluje 2.719 radnji koje su u vlasništvu kompanije, ali i 421 franšizna prodavnica.

Pored Srbije, brend je prošle godine kao franšiza ušao i na tržišta Kolumbije, Kostarike i Filipina. Trenutno razvijaju strategiju za ulazak na tržišta Brazila, Rusije i Australije, takođe, putem franšizinga. S druge strane, u kompaniji smatraju da i njihov drugi brend Icing, namenjen ženama do 35 godina, ima veliki potencijal za franšizno širenje. 

Vesna Lapčić

Novinar
Piši autoru

želite više?

newsletter Franchising.rs

If you see this, leave this form field blank