Novi Claire’s Store u Novom Sadu

Claire’s je poznati američki brend nakita i modnih dodataka za devojčice do 18 godina. Drugu franšiznu radnju otvorio je sredinom maja u Novom Sadu.
Utorak
27.05.2014
Druga franšizna radnja brenda Claire’s, jednog od lidera u prodaji nakita i aksesoara za devojčice i tinejdžerke, otvorena je u Novom Sadu.
 

Američka kompanija Claire's stigla je na tržište Srbije početkom godine, kada je i otvorena prva radnja u Novom Sadu. Primalac master franšize za zemlje bivše Jugoslavije i Albaniju je kompanija Claire's Balkan. Sredinom maja, samo nekoliko meseci nakon otvaranja prve, brend je otvorio i drugu radnju u Novom Sadu, ovog puta u Big CEE Shopping Centru. Početkom godine, takođe je najavljeno da bi franšizne radnje nakon Srbije trebalo da budu otvorene i u Hrvatskoj i Sloveniji.

Brend Claire's prisutan je u 45 zemalja direktno ili kroz franšizu, navodi se u poslednjem izveštaju iz februara ove godine. Prema podacima iz ovog izveštaja, pod brendom Claire's posluje 2.719 radnji koje su u vlasništvu kompanije, ali i 421 franšizna prodavnica.

Pored Srbije, brend je prošle godine kao franšiza ušao i na tržišta Kolumbije, Kostarike i Filipina. Trenutno razvijaju strategiju za ulazak na tržišta Brazila, Rusije i Australije, takođe, putem franšizinga. S druge strane, u kompaniji smatraju da i njihov drugi brend Icing, namenjen ženama do 35 godina, ima veliki potencijal za franšizno širenje. 


Vesna Lapčić
Novinar