Kompanija LAKE postala je primalac franšize brenda Courtyard by Marriott. Hotel bi trebalo da bude otvoren naredne godine u centru Sarajeva.
Ponedeljak
02.06.2014
Sarajevo će sledeće godine dobiti hotel Courtyard by Marriott. Biće to drugi franšizni hotel čuvenog hotelskog lanca u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.
 

Samo nakon pola godine od potpisivanja franšiznog ugovora za hotel Residence Inn by Marriott u Sarajevu, izvesno je da će glavni grad Bosne i Hercegovine dobiti još jedan hotel američkog lanca. Naime, kompanija LAKE d.o.o. postala je primalac franšize brenda Courtyard by Marriott, objavljeno je na zvaničnom sajtu Opštine Centar Sarajevo – centar.ba. Franšizni ugovor potpisali su Nedžad Bubica, direktor kompanije LAKE kao investitor projekta i Ivica Čačić, potpredsednik Marriotta zadužen za razvoj u istočnoj Evropi i Balkanu.

Dževad Bećirević, načelnik Opštine Centar, rekao je da će ovaj projekat zasigurno pomoći razvoju turizma. –Opština Centar ima nameru da nastavi partnerstvo sa svim budućim domaćim i stranim ulagačima, sve s ciljem poboljšanja poslovnog ambijenta i uslova za život naših građana – istakao je Bećirević.

Ivica Čačić je kazao da je Marriott izuzetno zadovoljan što je uspeo da potpiše ugovor o realizaciji novog projekta u regionu. – Više od pet godina smo tražili partnera s kojim ćemo pokrenuti projekt u BiH i drago nam je da smo pronašli LAKE kao korporaciju za koju smo ustanovili da zadovoljava sve naše kriterijume – rekao je Čačić.

Nedžad Bubica je istakao da su Bosni i Hercegovini potrebni novi razvojni projekti. – Kroz privatne i strane investicije, uz ovakvu pomoć administracije, na dobrom smo putu... Na ovaj način će se Sarajevo približiti ostalim evropskim metropolama – dodao je Nedžad Bubica.

Vrednost projekta iznosi 10 miliona evra, a otvaranje hotela Courtyard by Marriott, na uglu ulica Skenderija i Hamdije Kreševljakovića, planirano je za maj 2015, navodi se u zvaničnom saopštenju. Predviđeno je da hotel ima 130 soba i dva apartmana. 


Vesna Lapčić
Novinar