Promet u franšiznim salonima BodyConcepta je porastao za 21 posto u prošloj godini, dok su samo u prvom kvartalu 2014. prijavili rast od 31 posto. Promet u franšiznim salonima DepilConcepta u prošloj godini je bio veći za 3,5 posto, a tokom prvog kvartala 2014. porastao je 18 posto.
Utorak
17.06.2014
Portugalski franšizni sistemi BodyConcept i DepilConcept osvajaju nova tržišta u Evropi. Primaoce franšize traže i u ovom regionu.
 

Portugalska kompanija GrupoConcept, vlasnik brendova salona za negu lepote i tela BodyConcept i DepilConcept, nedavno je ušla na tržišta Italije i Velike Britanije. Zahvaljujući lokalnim partnerima, portugalska kompanija će nastaviti da razvija i širi mrežu svojih estetskih centara na novim tržištima. Sve ovo, međutim, dolazi nakon što se kompanija pojavila u nominacijama za dva međunarodna priznanja. Jedan od primalaca BodyConcept franšize bio je, naime, nominovan za međunarodnu nagradu „Najbolji primalac franšize na svetu“ koja se početkom aprila dodeljivala u Firenci u Italiji. BodyConcept je takođe bio jedini strani brend koji je ušao u najuži izbor za nagradu Franchise Marketing Awards koja se dodeljivala u Londonu, a kompanija je bila nominovana u kategoriji za najbolju marketinšku podršku primaocima franšize.

– Ovo je, zapravo, bila odlična preporuka. Nadamo se da ćemo privući preduzetne ljude i na drugim tržištima – kažu u kompaniji.

GrupoConcept je takođe u potrazi za partnerima u Srbiji i drugim zemljama ovog regiona. Pored toga što traže primaoce master franšize, GrupoConcept daje mogućnost pokretanja i pojedinačne  franšize (jednog salona).

BodyConcept saloni nude frizerske usluge, ali i kozmetičke tretmane za osobe koje se bore sa problemima estetske i zdravstvene prirode (celulit, gojaznost, bol u zglobovima, problemi sa cirkulacijom). Prvi salon je otvoren pre devet godina u Portugalu, kao odgovor na potrebu potrošača za profesionalnim estetskim centrom koji pruža usluge po pristupačnim cenama. DepilConcept nudi sveobuhvatne i inovativne usluge za trajnu depilaciju. Kompanija GrupoConcept spada među tri najbolja franšizna sistema u Portugaliji.

U  poslednje vreme, u kompaniji imaju dodatni razlog da budu zadovoljni. Oba brenda postižu odlične rezultate i na međunarodnim tržištima – promet franšizne mreže salona BodyConcept porastao je za 21 posto u prošloj godini, dok su samo za prvi kvartal 2014. prijavili povećanje prometa od 31 posto. Promet u franšiznim salonima DepilConcepta u prošloj godini je bio veći za 3,5 posto, a tokom prvog kvartala 2014. porastao je 18 posto. Poseban razlog za slavlje bila i je činjenica da je jedna poslovnica BodyConcepta po prvi put dostigla mesečni promet veći od 50.000 evra.

Više informacija o franšiznom sistemu DepilConcept i BodyConcept pronađite u našem Katalogu franšiza.

Takođe, DepilConcept možete pogledati i u Katalogu našeg hrvatskog i slovenačkog portala.

 


Jaroslav Novák Wunderman
Nataša Bogojević
Novinar