Četvrtak
26.06.2014
Svetsko prvenstvo u fudbalu utiče i na promene u ponudi ugostitelja. Jedan broj McDonald’s-ovih restorana u Nemačkoj, ali i jedan u Srbiji, uvodi posebnu uslugu.
 

Kristijan Ekštajn je jedan od primalaca McDonald's-ove franšize u Nemačkoj i poseduje čak 21 restoran pod brendom najpoznatijeg lanca brze hrane. U novembru prošle godine, u McDonald's-ovim restoranima u gradu Osnabriku Ekštajn je uveo i počeo da testira novu uslugu - dostavu hrane na kućnu adresu - McHome. Novu jer, zapravo, iako već postoji, još uvek ima ograničen opseg i na matičnom tržištu ovog fast-food lanca (McDelivery, recimo, postoji samo za Menhetn u Njujorku).

Ovu uslugu Ekštajn je, međutim, u maju ove godine uveo i u McDonald's-ove restorane i u gradu Rajne (Rheine), a otkako je fudbalska groznica zahvatila ceo svet - dostava hrane na kućnu adresu - da ne kažemo pred televizore - dobila je dodatno na popularnosti. Ekštajn je odlučio da izađe u susret većem broju svojih mušterija i, stoga, ponudio mogućnost dostave hrane u još dva grada, Emsdetenu i Ibenbirenu. Istina, ljubitelji McDonald's-a u dva pomenuta grada, ovu uslugu će moći da koriste samo za vreme fudbalskog prvenstva u Brazilu. 

Inače, naručivanje hrane se vrši preko posebne aplikacije za mobilne uređaje, a Ekštajn je, recimo, ponudu restorana u Rajneu osnažio i tako što, u saradnji sa bavarskim proizvođačem vrhunskog piva Krombaher, svakoj punoletnoj mušteriji, za porudžbine veće od 40 evra, besplatno daje jednu bocu Krombaher Pils piva (ekskluzivno punjenu za McHome), kao i flašu novog Krombaherovog svetlog piva. 

M. Čandrlić

Foto: McDonald's Srbija

Da je Svetsko prvenstvo u fudbalu pokrenulo niz akcija, ali ne samo u Nemačkoj, može da potvrdi i McDonald's u Srbiji. Za vreme prvenstva u fudbalu privilegiju da im se specijaliteti iz McDonald's-a dostave na kućnu adresu imaju i stanovnici u okolini restorana na Novom Beogradu. Ali i dodatno: McDonald's uvodi Happy Hour, koji "pokriva" vreme od 17 do 24 časa, što znači da se u tom periodu određen broj proizvoda ovoga lanca nudi po znatno sniženim cenama.  

Izvor: McDonald's; Franchise Lounge


Jaroslav Novák Wunderman
Nataša Bogojević
Novinar