Pod imenom BikeCafé u Poljskoj za sada posluje 10 kafeterija. Od toga, dvije su franšizne. Pet novih franšiza bi, međutim, uskoro trebale početi s radom.
Utorak
01.07.2014
Franšizni korner Rakia Bara od sada postoji i u Beču. Nalazi se u okviru lokala "Kotor".
 

Ugostiteljski lokal "Kotor" smešten je u samom centru austrijske prestonice, a odnedavno, ima još jedan "tematski" kutak – krajem juna, dodat mu je franšizni korner poznatog lanca barova iz Srbije – Rakia Bar. 

Da podsetimo, franšizni korner je, zapravo, deo nove razvojne strategije kompanije iz Beograda. Kako nam je svojevremeno objasnio Branimir Nešić, tvorac koncepta Rakia Bar, u ovom trenutku žele da razviju i ponude franšizu za sva tri svoja formata – bar, korner bara i gift shop.

Tako bi franšizni korner Rakia Bara trebalo da bude otvoren i u Berlinu, i to u okviru beogradske konceptualne radnje „Supermarket“, koja se sprema da otvori "filijalu" i u glavnom gradu Nemačke.

S druge strane, pod brendom Rakia&Co. u Beču je prošle godine otvoren i gift shop. Ta radnja je u vlasništvu kompanije, međutim, kako je planirano, i ovaj koncept se razvija kroz franšizu. – U gift shop-u, pored rakije, nudimo i neke druge tradicionalne namirnice kao što su džemovi, ajvari, slatko. U Beču se koncept pokazao jako zanimljivim i za sada prodavnica koju smo otvorili beleži dobre rezultate – rekao nam je svojvremeno Nešić. 

Franšizni barovi Rakia Bara za sada se mogu pronaći u Kragujevcu, Novom Sadu, Zemunu i Torontu (dva bara). 


Vesna Lapčić
Novinar