01.07.2014

Kutak za Rakia Bar u Beču

Franšizni korner Rakia Bara od sada postoji i u Beču. Nalazi se u okviru lokala "Kotor".

Ugostiteljski lokal "Kotor" smešten je u samom centru austrijske prestonice, a odnedavno, ima još jedan "tematski" kutak – krajem juna, dodat mu je franšizni korner poznatog lanca barova iz Srbije – Rakia Bar. 

Rakia Bar, korner u Beču Fot. Rakia Bar

Franšizni korner Rakia Bara otvoren je u okviru ugostiteljskog objekta "Kotor".

Da podsetimo, franšizni korner je, zapravo, deo nove razvojne strategije kompanije iz Beograda. Kako nam je svojevremeno objasnio Branimir Nešić, tvorac koncepta Rakia Bar, u ovom trenutku žele da razviju i ponude franšizu za sva tri svoja formata – bar, korner bara i gift shop.

Tako bi franšizni korner Rakia Bara trebalo da bude otvoren i u Berlinu, i to u okviru beogradske konceptualne radnje „Supermarket“, koja se sprema da otvori "filijalu" i u glavnom gradu Nemačke.

S druge strane, pod brendom Rakia&Co. u Beču je prošle godine otvoren i gift shop. Ta radnja je u vlasništvu kompanije, međutim, kako je planirano, i ovaj koncept se razvija kroz franšizu. – U gift shop-u, pored rakije, nudimo i neke druge tradicionalne namirnice kao što su džemovi, ajvari, slatko. U Beču se koncept pokazao jako zanimljivim i za sada prodavnica koju smo otvorili beleži dobre rezultate – rekao nam je svojvremeno Nešić. 

Franšizni barovi Rakia Bara za sada se mogu pronaći u Kragujevcu, Novom Sadu, Zemunu i Torontu (dva bara). 

Vesna Lapčić

Novinar
Piši autoru

želite više?

newsletter Franchising.rs

If you see this, leave this form field blank