U Hrvatskoj, pod brendom Vulco posluju 42 franšizna partnera, u Srbiji ih ima 50, Sloveniji 44, a u Makedoniji sedam.
Ponedeljak
21.07.2014
Franšizni lanac brzih servisa Vulco u Sloveniji razvio je mrežu od 44 partnera, a franšiza se uspešno razvija i u drugim zemljama regiona.
 

Vulco – franšizni lanac vulkanizerskih servisa – uspešno posluje na četiri tržišta regiona: Sloveniji, Srbiji, Hrvatskoj i Makedoniji. Kako smo već pisali, u Hrvatskoj posluju 42 primaoca franšize, u Srbiji ih ima 50, u Makedoniji sedam.

Andrej Vraničar, vođa razvoja maloprodaje u Sloveniji, kaže da trenutno na tom tržištu pod brendom Vulco – posluju 44 vulkanizera. Nismo, međutim, uspeli da dobijemo više informacija o samoj mreži, pošto su uslovi saradnje i pristupanja franšiznom sistemu, kako kaže Vraničar, isključivo deo dogovora sa partnerima.

Na zvaničnom sajtu kompanije Vulco može se, pak, pronaći da pridruživanje sistemu omogućava najbolje cene za gume robnih marki Goodyear, kao i povoljne ugovore o kupovini drugih delova za automobile. Takođe, davalac franšize organizuje obuku, reklamne kampanje i podršku u oblasti marketinga, daje savete iz oblasti prodaje, kao i sve relevantne informacije u vezi sa tržištem.

Kompanija Vulco je multinacionalni franšizni lanac vulkanizera u vlasništvu koncerna Goodyear. Servisi pod brendom Vulco ne samo da prodaju pneumatike robnih marki holdinga čiji su deo i nude sve vrste usluga u vezi sa gumama, već se u tim vulkanizerskim radnjama mogu popraviti i zameniti amortizeri, kupiti rezervni delovi za izduvni i kočioni sistem, akumulatori, motorno ulje.

Vulco je prisutan i u zemljama zapadne Evrope, ali i u zemljama zapadne Afrike -- takođe kroz franšizu. Osnovan je 1996. u Francuskoj, a u toj zemlji danas ima više od 200 vulkanizera pod ovim brendom od kojih su većina franšize.


Vesna Lapčić
Novinar