18.08.2014

Promene u vrhu

McDonald’s u Češkoj i Slovačkoj dobija novog menadžera. Novi direktor je Tomaš Rogač, bivši generalni direktor McDonald’s-a u Srbiji i BiH.

Kako je naznačeno na zvaničnom sajtu McDonald's-a u Češkoj, Tomaš Rogač je karijeru započeo kao običan radnik u McDonald's-u u Poljskoj 2001. godine. Ovdašnjoj javnosti je, pak, poznato da je posljednje tri godine proveo na mestu generalnog direktora McDonald's-a u Srbiji i Bosni i Hercegovini. Na čelu McDonald's-a u Češkoj i Slovačkoj, Rogač se nalazi od 1. avgusta 2014. godine. Prethodnik Alexander Schramm, koji je upravljao franšiznom mrežom McDonald's-ovih restorana na ova dva tržišta više od dve godine, prelazi na poziciju direktora prodaje i biće zadužen za 11 tržišta Centralne divizije u Evropi. 

Tomasz Rogacz Fot. McDonald's

Tomaš Rogač je karijeru započeo kao običan radnik u McDonald’s-u u Poljskoj 2001. godine. Posljednje tri godine proveo je na mestu generalnog direktora McDonald’s-a u Srbiji i Bosni i Hercegovini.

– Verujem da će ova promena omogućiti da se bolje iskoristiti potencijal naših menadžera. I Aleksander i Tomaš su pokazali svoju stručnost i veštine rukovođenja u izrazito izazovnim vremenima. Verujemo da će podjednako pridoneti jačanju i razvoju McDonald's-a i na novim pozicijama – izjavio je Piotr Jucha, regionalni potpredsednik McDonald's-a za Srednju Evropu. 

McDonald's u Češkoj ima više od 80 restorana – 32 u vlasništvu kompanije i 52 franšizna. U Slovačkoj, pak, ima 23 restorana – 8 u svom vlasništvu i 15 franšiznih. 

Nataša Bogojević

Novinar
Piši autoru

želite više?

newsletter Franchising.rs

If you see this, leave this form field blank