U Sloveniji i drugim zemljama regije ima mnogo dobrih računovođa koji vode i vlastite računovodstvene servise. Ali to ne znači da oni, kao stručnjaci za računovodstvo i poreze, imaju i potrebna znanja iz IT sustava, upravljanja zaposlenicima, marketinga ili prodaje. Sa našom franšizom, međutim, mi im možemo pružiti potpunu potporu u svim tim aspektima poslovanja, a da im, s druge strane, pružimo i stručnu potporu i obuku računovođa. Time, ne samo da bismo im olakšali i omogućili budući kontinuirani rast, već dali mogućnost da se još više fokusiraju na svoje klijente i rad u stuci.
Četvrtak
28.08.2014
Klub Pacha, jedan od najpoznatijih brendova u svetu clubbinga i zabave, ima franšize širom sveta. Dolazak je najavljivan i za Hrvatsku.
 

Još pre dve godine hrvatski mediji su pisali o otvaranju Pacha kluba na ostrvu Pag, koje je poznato po noćnom životu u letnjim mesecima. Na zvaničnoj stranici kompanije Pacha Group, na listi franšiznih klubova ovog brenda, još uvek stoji da se pokretanje kluba u Hrvatskoj očekuje uskoro - međutim, klub nije bio otvoren ni ove letnje sezone.

Kako su svojevremeno najavljivali i predstavnici lokalnih vlasti, pokretanje poznate španske franšize bi otvorilo nova radna mesta i obogatilo turističku ponudu ostrva, ali posle prvih najava, do danas nije bilo zvaničnih saopštenja šta bi moglo da bude uzrok odlaganju. 

Inače, prvi Pacha klub otvoren je još 1967. u primorskom gradiću Sitges u Španiji. Šest godina kasnije, Pacha stiže i na jedno od najpopularnijih destinacija za provod, ostrvo Ibica. Moglo bi se reći da od tog trenutka i počinje razvoj brenda. Danas su širom sveta otvoreni franšizni klubovi po ugledu na klub sa Ibice, ali „dve trešnjice“ (prepoznatljivi logotip brenda) našle su se i u svetu hotelijerstva i mode. Naime, pod Pacha brendom danas posluju hotel i resort na Ibici, a uspešno je pokrenut i i modni brend Pacha Collection&Accessories pod kojim se proizvodi odeća koja oslikava životni stil Ibice. Na ostrvu se izdaje i magazin pod ovim brendom, a oko ostrva krstari brod zabave, Pacha 67.

Jedna od najstarijih franšiza ovog kluba nalazi se na jednom od ostrva Kanarskog arhipelaga, Gran Kanariji. Taj klub pokrenut je još 1984. godine. Klub postoji i u Buenos Airesu (Argentini), a radi već oko dve decenije. Nakon što je uspešno pokrenuta franšiza u Sao Paolu (Brazil), franšizni klubovi su otvoreni i u Buziosu i Florianopolisu. Franšizni Pacha klubovi mogu se naći i u Minhenu, Londonu, Majorci, Njujorku, Limi, ali i Portugalu, Egiptu, Austriji. Među poslednje otvorenim je klub u Poljskoj, koji je počeo sa radom krajem januara 2014. u Poznanju.


Vesna Lapčić
Novinar