Doktor za podučavanje

Tutor Doctor je osnovan 2000. godine u Kanadi. Nudi jedinstveni koncept podučavanja "jedan-na-jedan", gde tutori učenicima daju dodatne časove, iz više oblasti, pri čemu se čitava nastava održava u domu učenika.
Petak
14.11.2014
Tutor Doctor, vodeći svetski franšizni koncept za “podučavanje kod kuće”, nastavlja ekspanziju i ulazi na tržište Australije.
 

Prema najnovijim istraživanjima, tržište podučavanja u Australiji “teško je” čitavih 6 milijardi dolara, i, što je još važnije, u poslednjih 5 godina zabeležilo je stopu rasta od celih 40 procenata. Ne čudi, stoga, što je krajem oktobra na tržište najmanjeg kontinenta “stupila” i najbrže rastuća franšiza iz ove branše – Tutor Doctor. Prva franšiza će funkcionisati u Sidneju, a nakon toga će uslediti i Melburn.

Kako prenosi Business Wire, primalac franšize je Hju Mur (Hugh Moore), bivši investicioni bankar, sa dvodecenijskim iskustvom u bankarstvu. Murov prvi cilj će svakako biti – uspostavljanje kvalitetne mreže tutora, to jest, učitelja i predavača, koji će na novom tržištu promovisati sam brand i metode podučavanja. Tutor Doctor je inače koncept koji se bazira na tzv. podučavanju učenika  “jedan–na–jedan”, gde tutori učenicima daju dodatne časove, iz više oblasti, dok se čitava nastava održava u domu učenika.

– Odluku da “dovedem” Tutor Doctor u Australiju doneo sam impresioniran načinom na koji posluju već 10 godina, a posebno konceptom personalizovanog i prilagođenog podučavanja u kući učenika, koji podrazumeva da svaki klijent, to jest, učenik dobije adekvatnog tutora koji će mu pružati kompletnu i sveobuhvatnu uslugu – od početnih analiza i konsultacija, do izveštavanja o napretku – kaže Mur.

Tutor Doctor program upravo počinje detaljnom analizom učenika, njegovih trenutnih školskih dostignuća, ali i stila učenja, kako bi se i omogućilo “mečovanje” sa tehnikama podučavanja tutora. Istovremeno se sarađuje i sa učenikovim školskim nastavnicima, kako bi se zadovoljila i njihova očekivanja, čime se i dodatno postiže usklađenost u podučavanju. Tokom čitavog procesa se intenzivno komunicira i sa roditeljima učenika, koji i sami dobijaju podršku i smernice za rad. Takvim, sveobuhvatnim, a opet personalizovanim pristupom, Tutor Doctor postiže odlične rezultate u dodatnom podučavanju, čime klijente čini kapacitetnijim za dalje školovanje i potonju uspešnu karijeru.

Franchising.sk, naslovna

Foto: Tutor Doctor

Tutor Doctor je osnovan 2000. godine u Kanadi, kao alternativa velikom broju postojećih koncepata “grupnog podučavanja”. Ponudivši jedinstveni koncept podučavanja "jedan-na-jedan", kompanija je doživela brz rast, koji je 2003. godine doveo do uspostave franšiznog modela, a odmah nakon toga, i međunarodne ekspanzije.

Kompanija danas posluje u SAD, Kanadi, Latinskoj Americi, Srednjem i Bliskom Istoku, Africi i Evropi (trenutno u Engleskoj i Irskoj). Namera im je da se i dalje šire, posebno u one delove sveta gde je dodatno podučavanje deo društvene tradicije. Imajući u vidu kako tržište dodatnog podučavanja, usled intenzivnih promena kroz koje su prošli i prolaze školski sistemi, snažno raste i u čitavoj našoj regiji, a posebno imajući u vidu naviku uzimanja dodatnih časova, ali i neuređenost koja trenutno na tom tržištu vlada – ne bi bilo iznenađujuće da u dogledno vreme koncept Tutor Doctor vidimo i na ovim prostorima!

Za više informacija o ovoj franšizi popunite FORMU ispod. 


Interesuje me Tutor Doctor
Interesuje me Tutor Doctor
If you see this, leave this form field blank
Igor Bogojević
Igor Bogojević
franchise advisor