Petak
12.12.2014
Domaći lanac Rakia Bar otvorio je nedavno franšizu u Nišu, a uskoro se očekuje otvaranje prodavnice i u Kini.
 

Rakia Bar nastavlja da se širi putem franšize i Nišlije odnedavno mogu da uživaju u kvalitetnim rakijama iz ponude ovog bara. Primaoci franšize u Nišu su, kako kaže Branko Nešić, vlasnik koncepta – dva Grka. Nešić, međutim, dodaje da će uskoro biti otvorena prodavnica Rakia&Co i na Dalekom istoku – u Šangaju – u kojoj će se prodavati 11 različitih ukusa rakije upakovanih u tradicionalne čokanje raznih dimenzija.

MiniPani, pecivo
Foto: Rakia Bar Niš

Sa mladim bračnim parom iz Beograda, koji živi i radi u Šangaju, potpisali smo Ugovor o licenci i distribuciji. Istina je da nije klasični franšizni ugovor, ali je saradnja, zaista, veoma slična. Oni žele da promovišu rakiju na kineskom tržištu, lokal će se nalaziti u francuskoj koncesiji, u starom delu Šangaja. Za početak, biće to svojevrsni show-room s obzirom na to da do sada rakija nikada nije bila izvožena u Kinu – objašnjava Nešić.

Rakia Bar je, da podsetimo, i organizator Rakija Festa koji se po osmi put održao 13. decembra u Beogradu. Na festivalu su ne samo predstavljene brojne destilerije i njihovi proizvodi, već su održane i radionice/degustacije koktela sa rakijom, kuvane rakije i slaganja čokolade i rakije.


Vesna Lapčić
Novinar