12.01.2015

Sajam franšiza u Kijevu

Od 25. do 27. februara 2015. u glavnom gradu Ukrajine održaće se 11. Sajam franšiza – Franchising 2015.

Franšizni sistemi iz Ukrajine, ali i inostranstva, dobiće na taj način priliku da predstave svoje koncepte i steknu nove poslovne partnere, a potencijalni primaoci franšize da pronađu ideje i pouzdane partnere za pokretanje posla. Franchising 2015 se održava u sajamskom kompleksu KyivExpoPlaza.
Kao što je praksa na većini sajmova franšiza, manifestaciju će u Kijevu upotpuniti seminari i konferencije o franšizingu: stručnjaci iz ove oblasti će diskutovati o pravnim aspektima franšizinga u Ukrajini, kao i primerima iz međunarodne prakse. Posebno će se osvrnuti na probleme zaštite i zloupotrebe u franšizingu.

Franchising 2015, sajam franšiza Fot. Franchising 2015 Ukraine

U Ukrajini posluje čak 400 franšiznih sistema, a franšizing, kao model poslovanja, zastupljen je u skoro svim poslovnim oblastima. Sajam Franchising 2014 posetilo je gotovo 1.400 zainteresovanih preduzetnika i investitora, dok je bilo predstavljeno više od 50 franšiznih sistema.

Očekujemo da će sajam biti uspešan i zanimljiv, uprkos teškoj situaciji u našoj zemlji. Prema broju dosadašnjih registracija preko sajta, već sada vidimo da postoji veliki interes i među franšiznim sistemima i među potencijalnim primaocima franšiza. Međutim, još uvek je teško predvideti koliko će biti izlagača ili posetilaca. Ove godine smo učinili sve što je bilo u našoj moći da „ulazak“ na sajam bude što pristupačniji – otuda i vrlo fleksibilan sistem popusta i posebna, ekonomična ponuda, gde bi za učestvovanje na sajmu i izložbeni prostor trebalo izdvojiti tek 250 evra. Ponudili smo i mogućnost razvoja individualnih formata u skladu sa karakteristikama pojedinačnih franšiznih sistema. Takođe, sajam će ove godine trajati tri umesto četiri dana. I to će dodatno smanjiti troškove, naročito izlagačima iz inostranstva – kaže Oksana Onoprijenko, menadžer marketinga sajma franšiza u Kijevu.

Iako je 2014. za Ukrajinu bila jedna od najtežih u savremenoj istoriji, prošlogodišnji sajam franšiza posetilo je gotovo 1.400 zainteresovanih preduzetnika i investitora, dok je bilo predstavljeno više od 50 franšiznih sistema. Usto, ne treba zaboraviti da je ukrajinsko tržište franšiza jedno do najrazvijenijih u Istočnoj i Srednjoj Evropi – prema Izveštaju o tržištu franšiza konsultantske kuće PROFIT system*, u Ukrajini posluje čak 400 franšiznih sistema, a franšizing, kao model poslovanja, zastupljen je u skoro svim poslovnim oblastima.

Jedan od medijskih pokrovitelja Franchising 2015 biće i portal Franchising.ua.

Ukoliko želite da Vaš franšizni sistem ponudite na tržištu Ukrajine, možemo Vam pomoći - popunite Formular ispod.

__________________________________

* PROFIT system je najveća konsultantska kuća iz oblasti franšizinga u Srednjoj i Istočnoj Evropi. Sedište kompanije je u Poljskoj, a svoje poslovnice ima u Češkoj, Mađarskoj, Slovačkoj, Rusiji, Rumuniji, Ukrajini, Mađarskoj, Srbiji, Hrvatskoj i Sloveniji. PROFIT franchise services d.o.o, izdavač portala Franchising.rs, deo je PROFIT system grupe. Više o kompaniji PROFIT system, pogledajte na našim stranicama profitsystem.rs

Želeli bismo da se oglasimo na ukrajinskom Franchising portalu. Pošaljite nam ponudu.
Ime i prezime kontakt osobe: *
Nazvi firme (branda): *
E-mail: *
If you see this, leave this form field blank

Nataša Bogojević

Novinar
Piši autoru

želite više?

newsletter Franchising.rs

If you see this, leave this form field blank