Sajam franšiza u Kijevu

U Ukrajini posluje čak 400 franšiznih sistema, a franšizing, kao model poslovanja, zastupljen je u skoro svim poslovnim oblastima. Sajam Franchising 2014 posetilo je gotovo 1.400 zainteresovanih preduzetnika i investitora, dok je bilo predstavljeno više od 50 franšiznih sistema.
Ponedeljak
12.01.2015
Od 25. do 27. februara 2015. u glavnom gradu Ukrajine održaće se 11. Sajam franšiza – Franchising 2015.
 

Franšizni sistemi iz Ukrajine, ali i inostranstva, dobiće na taj način priliku da predstave svoje koncepte i steknu nove poslovne partnere, a potencijalni primaoci franšize da pronađu ideje i pouzdane partnere za pokretanje posla. Franchising 2015 se održava u sajamskom kompleksu KyivExpoPlaza.
Kao što je praksa na većini sajmova franšiza, manifestaciju će u Kijevu upotpuniti seminari i konferencije o franšizingu: stručnjaci iz ove oblasti će diskutovati o pravnim aspektima franšizinga u Ukrajini, kao i primerima iz međunarodne prakse. Posebno će se osvrnuti na probleme zaštite i zloupotrebe u franšizingu.

Očekujemo da će sajam biti uspešan i zanimljiv, uprkos teškoj situaciji u našoj zemlji. Prema broju dosadašnjih registracija preko sajta, već sada vidimo da postoji veliki interes i među franšiznim sistemima i među potencijalnim primaocima franšiza. Međutim, još uvek je teško predvideti koliko će biti izlagača ili posetilaca. Ove godine smo učinili sve što je bilo u našoj moći da „ulazak“ na sajam bude što pristupačniji – otuda i vrlo fleksibilan sistem popusta i posebna, ekonomična ponuda, gde bi za učestvovanje na sajmu i izložbeni prostor trebalo izdvojiti tek 250 evra. Ponudili smo i mogućnost razvoja individualnih formata u skladu sa karakteristikama pojedinačnih franšiznih sistema. Takođe, sajam će ove godine trajati tri umesto četiri dana. I to će dodatno smanjiti troškove, naročito izlagačima iz inostranstva – kaže Oksana Onoprijenko, menadžer marketinga sajma franšiza u Kijevu.

Iako je 2014. za Ukrajinu bila jedna od najtežih u savremenoj istoriji, prošlogodišnji sajam franšiza posetilo je gotovo 1.400 zainteresovanih preduzetnika i investitora, dok je bilo predstavljeno više od 50 franšiznih sistema. Usto, ne treba zaboraviti da je ukrajinsko tržište franšiza jedno do najrazvijenijih u Istočnoj i Srednjoj Evropi – prema Izveštaju o tržištu franšiza konsultantske kuće PROFIT system*, u Ukrajini posluje čak 400 franšiznih sistema, a franšizing, kao model poslovanja, zastupljen je u skoro svim poslovnim oblastima.

Jedan od medijskih pokrovitelja Franchising 2015 biće i portal Franchising.ua.

Ukoliko želite da Vaš franšizni sistem ponudite na tržištu Ukrajine, možemo Vam pomoći - popunite Formular ispod.

__________________________________

* PROFIT system je najveća konsultantska kuća iz oblasti franšizinga u Srednjoj i Istočnoj Evropi. Sedište kompanije je u Poljskoj, a svoje poslovnice ima u Češkoj, Mađarskoj, Slovačkoj, Rusiji, Rumuniji, Ukrajini, Mađarskoj, Srbiji, Hrvatskoj i Sloveniji. PROFIT franchise services d.o.o, izdavač portala Franchising.rs, deo je PROFIT system grupe. Više o kompaniji PROFIT system, pogledajte na našim stranicama profitsystem.rs


Želeli bismo da se oglasimo na ukrajinskom Franchising portalu. Pošaljite nam ponudu.
Želeli bismo da se oglasimo na ukrajinskom Franchising portalu. Pošaljite nam ponudu.
If you see this, leave this form field blank
Jaroslav Novák Wunderman
Nataša Bogojević
Novinar