20.01.2015

Mreža se brzo plete

Hrvatska franšiza Taxi Cammeo u svojoj mreži već ima 91 primaoca franšize u četiri grada. Franšizu planiraju da ponude u još nekoliko gradova Hrvatske.

Saša Bašić kaže da, nakon četiri godine provedene u Cammeo grupi, nije mnogo razmišljao da li da uzme franšizu ovog taksi udruženja. Otvorio je malo preduzeće, a franšiza je, kako kaže, bila i put do sigurne egzistencije. – Zadovoljan sam franšizom i volim ovo što radim. Posao taksiste je predivan, zanimljiv i dinamičan. Zaposlio sam još jednog radnika koji, takođe, ima sigurnu platu – kaže Bašić.

Cammeo taxi Fot. Cammeo

Franšiza Taxi Cammeo sve je rasprostranjenija u gradovima Hrvatske. Snažna ekspanzija se očekuje na Jadranskom primorju.

Pojedini primaoci ove franšize svedoče da se za tri meseca poslovanja u sistemu može ostvariti promet veći i do 30 posto. – No, to ne bih mogao učiniti bez saveta davaoca franšize, poslovnog modela i mentorstva –kaže jedan od njih. Pored toga, istuču i da brže dolaze do novih klijenata, mogu da kupuju jeftinije gorivo, imaju povoljniji servis automobila, odnosno, imaju "više posla i profita, a manje davanja".

Taxi Cammeo je franšizni sistem počeo da razvija prošle godine. Prve primaoce su pronašli u Osijeku. Danas, franšizne partnere imaju i u Zagrebu, Rijeci i Varaždinu, dok je na obuci trenutno još 56 primalaca franšize. Ovaj model saradnje i poslovanja Taxi Cammeo planira da ponudi i u drugim gradovima Hrvatske, među kojima su i Dubrovnik, Split, Pula, Zadar, Šibenik, kao i Karlovac i Slavonski Brod.

Vladimir Minovski, vlasnik i tvorac brenda Taxi Cammeo, kaže da kompanija uz svoj know-how, brend i resurse daje šansu primaocima franšize da postanu uspešni preduzetnici. – Započeo sam rad kao telefonista i dispečer, a potom i kao direktor najvećeg taksi servisa u državi. Tokom tog perioda imao sam priliku da se upoznam sa svim izazovima s kojima se na svim nivoima susreću radnici taksi službe. Deo svog vremena sam uložio i u istraživanje trendova i poslovnih modela u taksi službama širom sveta, a sve kako bih unapredio kvalitet usluge Taxi Cammea i poboljšao zadovoljstvo naših korisnika – kaže Minovski.

Vesna Lapčić

Novinar
Piši autoru

želite više?

newsletter Franchising.rs

If you see this, leave this form field blank