Razlikujemo se jer smo nastali u želji da unaprijedimo biznis u Srbiji, podignemo standarde odnosa s kupcima, zaposlimo i inspiriramo ljude. Stoga su okviri suradnje s primateljima franšize etički i partnerski.
Utorak
20.01.2015
Hrvatska franšiza Taxi Cammeo u svojoj mreži već ima 91 primaoca franšize u četiri grada. Franšizu planiraju da ponude u još nekoliko gradova Hrvatske.
 

Saša Bašić kaže da, nakon četiri godine provedene u Cammeo grupi, nije mnogo razmišljao da li da uzme franšizu ovog taksi udruženja. Otvorio je malo preduzeće, a franšiza je, kako kaže, bila i put do sigurne egzistencije. – Zadovoljan sam franšizom i volim ovo što radim. Posao taksiste je predivan, zanimljiv i dinamičan. Zaposlio sam još jednog radnika koji, takođe, ima sigurnu platu – kaže Bašić.

Pojedini primaoci ove franšize svedoče da se za tri meseca poslovanja u sistemu može ostvariti promet veći i do 30 posto. – No, to ne bih mogao učiniti bez saveta davaoca franšize, poslovnog modela i mentorstva –kaže jedan od njih. Pored toga, istuču i da brže dolaze do novih klijenata, mogu da kupuju jeftinije gorivo, imaju povoljniji servis automobila, odnosno, imaju "više posla i profita, a manje davanja".

Taxi Cammeo je franšizni sistem počeo da razvija prošle godine. Prve primaoce su pronašli u Osijeku. Danas, franšizne partnere imaju i u Zagrebu, Rijeci i Varaždinu, dok je na obuci trenutno još 56 primalaca franšize. Ovaj model saradnje i poslovanja Taxi Cammeo planira da ponudi i u drugim gradovima Hrvatske, među kojima su i Dubrovnik, Split, Pula, Zadar, Šibenik, kao i Karlovac i Slavonski Brod.

Vladimir Minovski, vlasnik i tvorac brenda Taxi Cammeo, kaže da kompanija uz svoj know-how, brend i resurse daje šansu primaocima franšize da postanu uspešni preduzetnici. – Započeo sam rad kao telefonista i dispečer, a potom i kao direktor najvećeg taksi servisa u državi. Tokom tog perioda imao sam priliku da se upoznam sa svim izazovima s kojima se na svim nivoima susreću radnici taksi službe. Deo svog vremena sam uložio i u istraživanje trendova i poslovnih modela u taksi službama širom sveta, a sve kako bih unapredio kvalitet usluge Taxi Cammea i poboljšao zadovoljstvo naših korisnika – kaže Minovski.


Vesna Lapčić
Novinar

POGLEDAJTE ČLANKE

Pressto stiže u Češku /01.12.2017

Posle tržišta Bliskog istoka, južne Azije i Afrike, španski lanac za negu tekstila Pressto ulazi u novu fazu međunarodnog razvoja – fokus se premešta na tržišta Evrope.

Spremite se za Pressto /09.10.2017

Pressto, španski lanac za hemijsko čišćenje i druga specijalizovana čišćenja, sa više od 500 franšiznih poslovnica jedan je od najvećih franšiznih sistema na svetu, rangiran i na listi Top 100 najuspešnijih franšiza. Primaoca master franšize sada traži i u ovom regionu.

Preduzetnik s dušom /19.12.2017

Zašto je primalac franšize najvažnija karika za uspešan franšizni odnos, ko je idealan franšizni partner Čuvara sjećanja i kakvi su uslovi saradnje, otkriva začetnica koncepta Elizabeta Planinić

Pomoć pod jednim krovom /20.12.2017

Češki franšizni sistem EXTRA Services je „pod jednim krovom“ objedinio različite usluge za održavanje doma – popravke, selidbe, čišćenje. Poslovanje će širiti i van granica matičnog tržišta. Šta nude potencijalnim partnerima?

Pressto master franšiza /27.07.2017

Pressto nudi ekskluzivnu master franšizu za zemlje Balkana (zemlje bivše Jugoslavije) za period od 10+5 godina (10 incijalnih i 5 godina opcionog produženja) uz koju primalac master franšiza ima ekskluzivno pravo da razvija Pressto brend, da širi i upravlja sopstvenom i franšiznom mrežom Pressto perionica. Primalac master franšiza dobija ne samo pravo na ime i podršku velikog brenda, već i akumulirano znanje o vođenju posla.

POGLEDAJTE JOŠ ČLANAKA

POPULARNO NA FORUMU

pogledajte još na forumu