Uz franšizu do dobrih rezultata

Smilepoint, mađarski brend pod kojim je registriran inovativan, brz, siguran i pouzdan kozmetički tretman izbjeljivanja zubi LED lampom, primatelje franšize traži u Hrvatskoj, Sloveniji i Srbiji.
Ponedeljak
26.01.2015
U Makedoniji trenutno posluje sedam Helen Doron centara za učenje engleskog jezika. Primalac master franšize ove godine planira da proširi mrežu.
 

Deca u Makedoniji su prvu priliku da uče engleski jezik prema metodi Helen Doron dobili u septembru 2013. Primalac master franšize ovog edukativnog koncepta postala je kompanija Best Starter Edu iz Strumice, a u Makedoniji trenutno posluje sedam jezičkih centara – tri u Skoplju, dva u Bitolju, i po jedan u Strumici i Radovišu. – Pre nego što smo kontaktirali davaoca franšize, već smo bili uključeni u edukaciju male dece – priča Goran Dinov, primalac Helen Doron franšize zadužen za razvoj ovog sistema u Makedoniji.

– Radeći sa decom, uvideli smo da nešto nedostaje u našem metodu edukacije. Deci je bilo potrebno pružiti kompletnu edukaciju koja bi uključila i rani razvoj deteta – mentalni, obrazovni, kognitivni i psihički. Zbog toga smo želeli da pronađemo franšizu koja već pokazuje rezultate. Nismo hteli da eksperimentišemo – objašnjava Dinov kako je sa suprugom Valentinom krenuo u potragu za franšizom.

Koncept su tražili neko vreme i kontaktirali nekoliko sistema. Nakon temeljne analize odlučili su se za Helen Doron budući da je franšizni sistem nudio sve ono što su tražili, dok je u praksi već bio dokazano uspešan. – Veoma smo zadovoljni poslovanjem i snažnom ekspanzijom. To nas ohrabruje da nastavimo sa rastom budući da su rezultati koje je moguće postići ovom metodom  fantastični, a učenici, kao i njihovi roditelji, veoma srećni – kaže Dinov.

Oni koji žele da pristupe mreži primalaca Helen Doron franšize u Makedoniji moraju da imaju jaku volju da rade u sistemu, da prate standarde, vole decu i imaju želju da u svoju zajednicu donesu nešto novo. Veoma je važno i da su kreativni i otvorenih shvatanja, dodaje Dinov.

Primalac master franšize, naime, planira da tokom 2015. otvori još tri centra u različitim gradovima Makedonije, te da ovaj metod približi deci u krajevima zemlje u kojima sada nije prisutan. Dinov najavljuje i novi program namenjen bebama od tri do 22 meseca. Deca koja se u tako ranom uzrastu „izlože“ stranom jeziku, pored razvijanja emocionalne, mentalne, kognitivne, psihičke, muzičke i jezičke sposobnosti, vrlo lako postaju bilingvalna, naglašava Dinov. – Ova godina je, stoga, veoma važna za rast mreže i očekujemo dva puta više učenika u našim centrima – kaže on.


Vesna Lapčić
Novinar