U Pariz po franšizu

Sajam franšiza u Parizu svojim posetiocima svake godine “poklanja” i niz besplatnih predavanja i radionica o franšizingu i pokretanju posla.
Ponedeljak
02.02.2015
Na mapi Evrope ne postoji ni veći ni značajniji franšizni događaj od Sajma franšiza u Parizu – Franchise Expo Paris. Ove godine, sajam se održava od 22. do 25. marta.
 

Franchise Expo Paris se po mnogo čemu smatra ekskluzivnim poslovnim događajem – izdvaja se ne samo po broju kompanija (izlagača) koje žele da predstave svoje franšizne sisteme, već i po broju posetilaca, potencijalnih kupaca franšize. Prošle godine, Franchise Expo Paris posetilo je 37 hiljada ljudi koji su mogli da biraju između 500 franšiznih sistema.

Ove godine, sajam će se održati od 22. do 25. marta, a izložbeni prostor će, tradicionalno, biti smešten u paviljone kompleksa Porte de Versailles. Organizator sajma očekuje da će i ove godine manifestacija privući veći broj izlagača i posetilaca iz inostranstva. Prošle godine, svaki peti izlagač na sajmu nije bio iz Francuske, već iz SAD, Velike Britanije, Španije i Italije.  

Organizator sajma u Parizu je Francuska franšizna asocijacija, međutim, dođagaj pomaže i niz drugih nacionalnih franšiznih asocijacija, kao i medijskih partnera. Više od deset godina na sajmu učestvuje i kompanija PROFIT system, vodeća konsultantska kuća iz oblasti franšizinga u centralnoj i istočnoj Evropi, koja je ujedno i izdavač Franchising portala u Poljskoj, Češkoj, Ukrajini, Rumuniji, Rusiji, Mađarskoj, Slovačkoj, Srbiji, Hrvatskoj i Sloveniji. Čitaoci portala Franchising.rs ove godine dobijaju jedinstvenu priliku ako požele da posete sajam franšiza u Parizu – besplatne ulaznice mogu da dobiju ukoliko se registruju na internet stranici FranchiseParis.com.

Kao i svaki sajam franšiza, i ova smotra je idealna prilika da se na jednom mestu okupe svi predstavnici industrije franšizinga, što – pored davalaca i potencijalnih primalaca franšize – uključuje i konsultantske i advokatske kuće, banke, franšizne asocijacije. Sajam u Parizu, pored toga, svojim posetiocima svake godine “poklanja” i niz besplatnih predavanja i radionica o franšizingu i pokretanju posla.


Jaroslav Novák Wunderman
Nataša Bogojević
Novinar